avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA CU TAXARE INVERSA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA CU TAXARE INVERSA

In anul 2007 un PF nu declara la termen ca devine platitor de TVA, in urma unui control se stabilese ca trebuie sa platesca TVA aferent perioadei in care trebuia sa se declare platitor de TVA.
Activitatea pe care o desfasoara este in cazul in care devine platitor de TVA este cu taxare inversa.
In momentu de fata el trebuie sa platesca un TVA care nici nu l-a incasat, nici nu l-ar fi incasat.
Achizitioneaza marfa tot fara TVA intruct o ia de la persoane fizice in baza unor adeverine de achizitie.
Ce poate sa faca pentru a contesta acestea?
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 14:20, 26 Septembrie 2008
Impotriva actelor administrative fiscale se poate formula contestatie potrivit legii. Contestatia este o cale administrativa de atac si nu inlatura dreptul la actiune al celui care se considera lezat in drepturile sale printr-un act administrativ fiscal sau prin lipsa acestuia, in conditiile legii.

(2) Este indreptatit la contestatie numai cel care considera ca a fost lezat in drepturile sale printr-un act administrativ fiscal sau prin lipsa acestuia.
Nimic.
In acel moment, nefiind platitor de TVA, nu trebuia sa primeasca factura cu "taxare inversa" (anunta ca este neplatitor de TVA si i se facea factura cu TVA) sau daca a primit-o, neavand drept la deducere, TVA-ul trebuia calculat si virat la buget.
nu a primit si nu a emis nici o factura cu TVA
atunci poate face contestatie in termen
dar cum a livrat produsele?

Alte discuții în legătură

Contestatie decizie anaf StilmarConfectii StilmarConfectii Intreprind.familiala, atinge pragul de 220000 lei in anul 2012,ptr a deveni platitor de tva.Nu stie, nu se inregistreaza si nici nu primeste notificare ptr ... (vezi toată discuția)
Mod completare "jurnal de vanzari" - tva cristian_conea cristian_conea Am gasit formularul \"Jurnal de vanzari\" la adresa: http://www.contacafe.ro/top... Am 2 intrebari: 1. unde inregistrez o factura emisa in momentul ... (vezi toată discuția)
Calculul cifrei de afaceri pentru plafonul de 35000 (trecerea la tva) loremaria loremaria Buna ziua, ma puteti ajuta cu valoarea cursului EURO la care se face calculul cifrei de afaceri pentru a sti daca s-a depasit plafonul de 35000 de euro ? In ... (vezi toată discuția)