avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Au platit din contul blocat !!!!
Discuție deschisă în Executare silită

Au platit din contul blocat !!!!

In urma cu trei luni am blocat, prin execuror, conturile unei institutii de stat.
Conform legii, alte plati cu exceptia salariilor, nu pot fi facute.
Azi am aflat, cu stupoare, ca primaria respectiva a facut plati. Am dovada certa ca dupa blocarea contului s-au facut plati din trezorerie - altele decat salariile - am suma, nr. OP, data totul. Ce ma sfatuiti sa fac.
De remarcat ca neplata facturii mi-a adus penalitati din partea fiscului (unde este si trezoreria) f mari.
Va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: ContSters183043 , utilizator 19:36, 4 Noiembrie 2011
depuneti validarea popririi in contradictoriu cu trezoreria si MF. In mod sigur vor invoca OG22 in sensul ca exista un termen de 6 luni ptr executarea popririi.
Daca aveti un avocat priceput poate cere si obtine inlaturarea aplicarii og 22 ca fiind contrara legislatiei europene (exista asemenea decizii pronuntate in instanta) fie incearca ca primaria sa faca dovada ca nu avea fonduri si abia in acest caz se activeaza prevederea din OG 22. In caz contrar, OG 22 nu isi are aplicabilitate si atunci tertul poprit plateste din buzunarul propriu toata suma.
Am facut poprirea dupa 6 luni...
Deci nu mai pot invoca acest OG
Este in mod cert o ilegalitate
Dar ce pot face eu?
tot validare, asa cum am spus mai sus. nerespectarea obligatiilor de catre tert determina admiterea cererii de validare.
Eu consider ca functionarul(a) de la trezorerie care a permis aceste plati a facut o ingractiune
Din moment ce sa facut la poprirea la trezoreria statului, acestia nu aveau voie sub nici un motiv sa permita alte plati in afara salariilor
Nu stiu (inca) articolele din c. civil sau poate penal dar cred ca este o infractiune
dvs vreti sa va recuperati banii sau sa stati urmatorii 3 ani cu plingeri penale in curs de solutionare? daca doriti banii, depuneti cerere de validare, termenul este de 3 luni de zile de la infiintarea popririi sub sanctiunea decaderii. daca nu, depuneti plingere penala, veti primi un NUP dupa 2 ani de cercetare si ati pierdut si termenul de depunere a validarii.

alegerea este a dvs.

Alte discuții în legătură

Poprire o. g. 22/2002 cirus cirus Am o sentinta investita cu titlu executoriu impotriva unei primarii. Am formulat cerere de executare silita si executorul a pus poprire pe toate conturile ... (vezi toată discuția)
Titlu executoriu impotriva statului - validarea popririi - tert poprit trezoreria - calitate procesuala pasiva catalin2011 catalin2011 Buna ziua ! Am nevoie de ajutor : a) in a demonstra ca in executarea silita impotriva Statului Roman - prin Ministerul Finantelor reprezentat de DGFPS (exista ... (vezi toată discuția)
Bnr / dgfp terti popriti catalin2011 catalin2011 a) Cunosteti vreo speta / argumentatie in care BNR a fost validat tert poprit pe linga debitorul poprit \"\"Statul Roman prin MF\"\" deoarece in speta mea - ... (vezi toată discuția)