avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... proces penal iniþiere, constituire de grup ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

proces penal iniþiere, constituire de grup infracþional organizat, aderare sau sprijinire a unui asemenea grup (Legea 39/2003 art. 7)

Sunt inculpat intr un proces penal cu 14 arestati -4 in libertate(printre care si eu)..peste o sapt este prima infatisare, termen intermediar (v-as fi recunoscator sa-mi explicati ce inseamna) .nu am avocat . ce trebuie sa fac pt a primi un avocat din oficiu ..mi se va da in ziua aceea sau trebuie sa merg eu cu, cateva zile inainte sa fac cerere ? cum se procedeaza pt a avea un avocat din oficiu ? ce se va intampla la prima infatisare? pot fi arestat? multumesc ,cu respect!
Cel mai recent răspuns: ContSters228422 , utilizator 20:27, 10 Noiembrie 2011
mergeti la termen si solicitati judecatorului sa dispuna numirea unui avocat din oficiu.
Primiti sigur avocat dn oficiu, mergeti la barou, la serviciul de asistenta juridica si intrebati cum il cheama, luati legatura cu el. Termenul intermediar este pt mentinerea arestarii preventive a celor 10. Nu puteti fi arestat daca ati fost lasat in libertate, decat dupa ramanerea definitiva a unei condamnari cu executare.
as vrea sa stiu cum va decurge acest proces .va fi prima oara in viata mea cand voi pasi intr-un tribunal si nu stiu nimic din ceea ce trebuie sa fac.. vor fi adusi cei 14 arestati si noi cei 4 in aceasi sala ? eu nu cunosc decat o singura persoana dintre acestia , ei toti se cunosc intre ei. cati judecatori vor fi? va fi si procurorul care ne-a anchetat? ni se vor pune intrebari ca la audierea facuta de procuror? multumesc, imi cer scuze ca pun intrebari atat de stupide dar am nevoie de ajutorul dumneavoastra ,ma simt extrem de vulnerabil, deprimat,pierdut.
Vor fi toti in sala, cei 10 in boxa, restul de 4 langa:)
Nu va fi acelasi procuror, pt ca Ministerul Public e indivizibil, poate fi orice procuror ( competent material).
Daca procedura e legal indeplinita, vi se va aduce la cunostinta ca puteti da declaratii. Se da cuvantul pe rand, la avocati, procuror, inculpati.
Eu va recomand sa mergeti intr-una din zilele astea la tribunal sa asistati la o sedinta de judecata, sa vedeti ca nu e nimic de speriat.
Totusi, daca aveti posibilitatea financiara, si daca va pasa de libertatea dvs., angajati-va aparator ales.
imi pasa bineinteles de libertatea mea dar nu-mi permit un avocat ..mi s-a spus ca faptul ca nu stiam despre ce era vorba, ca am incetat in 2008 , ca am colaborat cu organele la depistarea capului,ca nu s a gasit nimic la perchezitie ,la interceptari telefonice imi va injumatati pedeapsa si va fi cu suspendare...multumesc

Alte discuții în legătură

Urgent...legea micii reforme ContSters214324 ContSters214324 Buna seara!am si eu o intrebare:(daca la primul termen de fond(intr-un dosar pentru detinere de aparatura skimming si aderare la un grup infractional) se ... (vezi toată discuția)
Sfat art. 320 bionescu2012 bionescu2012 As dori un sfat daca se poate. Fratele meu se afla in urmarire penala (in arest preventiv de 5 luni) in faza finala (spre rechizitoriu) si avocatul spune ca ar ... (vezi toată discuția)
Proces penal pentru evaziune fiscala, spalare de bani, aderare la grup infractional.....etc adelina032 adelina032 am si eu cateva nelamuriri.......sunt implicata intr-un dosar pt evaziune fiscala ,spalare de bani,aderare la gr.infractional,fals in inscrisuri sub semnatura ... (vezi toată discuția)