avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Proces penal pentru evaziune fiscala, spalare de bani, ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Proces penal pentru evaziune fiscala, spalare de bani, aderare la grup infractional.....etc

am si eu cateva nelamuriri.......sunt implicata intr-un dosar pt evaziune fiscala ,spalare de bani,aderare la gr.infractional,fals in inscrisuri sub semnatura privata...
procurorul care a anchetat dosarul m-a sfatuit sa merg pe art.320 ind 1...am fost atrasa in treaba asta de o persoana apropiata...am dat declaratii si am spus adevarul....ca defapt nu eu ma ocupam de contracte si de activitatea firmei...dar pe acele contracte ,facturi,borderouri de achizitii era scrisul meu si semnatura mea....
din declaratiile mai multor parti implicate in dosar reiese faptul ca nu ma cunosteau,am declarat faptul ca nu aveam de unde sa stiu ca acele contracte sunt fictive......nu cunosc persoanele cu care ma asociaza la grupul infractional...in concluzie am spus adevarul si totul cum sadesfasurat toata activitatea........si in final nu aveam cum sa pledez ca fiind nevinovata deoarece dovezile care sunt la dosar ma incrimineaza pe mine.....in sfarsit cel care ma prostit a fost si el trimis in judecata pt instigare....de unde se poatew deduce faptul ca organele de ancheta au luat in considerare cele declarate de mine .mai ales ca au si dovezi ca eu am o implicare mica (eu doar semnand ca primarul)a
astazi am avut infatisare.....am mers pe mana procurorului...cu 320 indice 1........iar ceilalti din dosar au mers pe nevinovatie....avocatul meu a spus ca nu doreste disjungerea dosarului.iar judecatorul a respins.in fine.....am cerut o amanare pt a depune inscrisuri la dosar.....a respins si acest lucru......m-a judecat si pe 27 sept astept sentinta......oricum din cate am aflat am dreptul la recurs daca nu imi convine sentinta.......si chiar daca imi convine..au sa faca cei de la parchet recurs.....precizez ca dosarul sa judecat direct la curtea de apel....iar recursul are sa fie la bucuresti din cate am inteles......ce nu mi se pare corect e faptul ca nu a audiat niciun martor din dosar....sunt persoane care pot afirma faptul ca eu eram subordonata persoanei care ma bagase in rahatul asta......sunt declaratii ale martorilor ca eu nu am avut nicio tangenta cu grupul infractional....precizez faptul ca nu am antecedente penale........am nevoie de un avocat care sa ma reprezinte la recurs la bucuresti..

Cel mai recent răspuns: adelina032 , utilizator 18:43, 28 Septembrie 2013
Pai pana acum ce ati pazit, doamna? E prima data cand aud ca procurorul e "prieten" cu invinuitul. Angajati-va neaparat un avocat priceput pt urmatoarele cai de atac. Declaratiile le-ati scris dvs. sau doar le-ati semnat?
Ultima modificare: Joi, 19 Septembrie 2013
emil6702, utilizator
nu sunt prietena cu procurorul...........am avut avocat......eu am scris declaratiile...am stat de vb si cu alti avocati .si din 4 avocati toti mi-au spus ca e mai bine sa merg pe 320 ind 1........
nu prea stiu ce sa cred dar toti cand auzeau de partile implicate in dosar bateau in retragere........sunt persoane cunoscute pt asemenea infractiuni.......si au sau aveau influenta destul de mare.........asta poate ca nu are nicio relevanta..........
Ati citit macar ce presupune judecata conf. art.320^1?
ART. 320^1*)
Judecata în cazul recunoaşterii vinovăţiei
Până la începerea cercetării judecătoreşti, inculpatul poate declara personal sau prin înscris autentic că recunoaşte săvârşirea faptelor reţinute în actul de sesizare a instanţei şi solicită ca judecata să se facă în baza probelor administrate în faza de urmărire penală.
Judecata poate avea loc numai în baza probelor administrate în faza de urmărire penală, doar atunci când inculpatul declară că recunoaşte în totalitate faptele reţinute în actul de sesizare a instanţei şi nu solicită administrarea de probe, cu excepţia înscrisurilor în circumstanţiere pe care le poate administra la acest termen de judecată.
La termenul de judecată, instanţa întreabă pe inculpat dacă solicită ca judecata să aibă loc în baza probelor administrate în faza de urmărire penală, pe care le cunoaşte şi le însuşeşte, procedează la audierea acestuia şi apoi acordă cuvântul procurorului şi celorlalte părţi.

#M67
Instanţa de judecată soluţionează latura penală atunci când din probele administrate în cursul urmăririi penale rezultă că fapta există, constituie infracţiune şi a fost săvârşită de inculpat.
#M64
Dacă pentru soluţionarea acţiunii civile se impune administrarea de probe în faţa instanţei, se va dispune disjungerea acesteia.
În caz de soluţionare a cauzei prin aplicarea alin. 1, dispoziţiile art. 334 şi 340 - 344 se aplică în mod corespunzător.
Instanţa va pronunţa condamnarea inculpatului, care beneficiază de reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege, în cazul pedepsei închisorii, şi de reducerea cu o pătrime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege, în cazul pedepsei amenzii. Dispoziţiile alin. 1 - 6 nu se aplică în cazul în care acţiunea penală vizează o infracţiune care se pedepseşte cu detenţiune pe viaţă.
#M67
Instanţa respinge cererea atunci când constată că probele administrate în cursul urmăririi penale nu sunt suficiente pentru a stabili că fapta există, constituie infracţiune şi a fost săvârşită de inculpat. În acest caz instanţa continuă judecarea cauzei potrivit procedurii de drept comun.
#CIN
*) Reproducem mai jos prevederile art. XI din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 121/2011 (#M67).
#M67
"ART. XI
Cu privire la art. V, în cauzele aflate în curs de judecată în care cercetarea judecătorească în primă instanţă începuse anterior intrării în vigoare a Legii nr. 202/2010 privind unele măsuri pentru accelerarea soluţionării proceselor, dispoziţiile art. 320^1 din Codul de procedură penală se aplică în mod corespunzător la primul termen cu procedură completă imediat următor intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă."

#B
adelina032 a scris:
nu sunt prietena cu procurorul...........am avut avocat......eu am scris declaratiile...am stat de vb si cu alti avocati .si din 4 avocati toti mi-au spus ca e mai bine sa merg pe 320 ind 1........


Uite ca am pus ghilimele daca nu ati inteles. Cred ca vor sa puna toata vina in carca dvs., macar a fost vreun avocat de fata cand ati depus declaratia sau au fost si martori de fata?

Alte discuții în legătură

Neacceptarea in instanta a recunoasterii vinovatiei inculpatului sacre_blue28 sacre_blue28 Buna ziua. As vrea sa stiu daca urmatoarea situatie este posibila: in cazul unui recurs (infractiunea de vatamare corporala din culpa, accident auto, ... (vezi toată discuția)
Cum functioneaza art.320 ind 1 cpp? poate fi anulat? id_store id_store Situatia este urmatoarea: in urma unui proces pentru ucidere din culpa, sentintei initiale i s-a aplicat art 320 ind 1 deoarece s-a mers prin recunoasterea ... (vezi toată discuția)
Vis sau realitate? Jeflea Dorel Ovidiu Jeflea Dorel Ovidiu Disp art 320 ind 1 Cpp aplicabil alaturi de 72,74,76 Cp si / sau alaturi de 18 ind 1 Cp? (vezi toată discuția)