avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cum functioneaza art.320 ind 1 cpp? Poate fi anulat?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cum functioneaza art.320 ind 1 cpp? Poate fi anulat?

Situatia este urmatoarea: in urma unui proces pentru ucidere din culpa, sentintei initiale i s-a aplicat art 320 ind 1 deoarece s-a mers prin recunoasterea vinovatiei, dar dupa recursul tuturor partilor, pedeapsa s-a majorat , aceasta devenind definitiva, insa nu s-a mai tinut cont de 320 ind 1. Nu sunt in cunoastinta de cauza si nici nu stiu daca se mai poate face ceva insa as vrea sa stiu care este motivul, eventual sa mi se spuna si unde as putea gasi in lege ceva despre anularea 320. Multumesc
Cel mai recent răspuns: id_store , utilizator 18:14, 8 Februarie 2012
Procedura prevăzută de 320 indice 1 se aplică in condiţiile in care inculpatul recunoaşte fapta aşa cum a fost reţinută in actul de sesizare şi nu solicită administrarea de probe noi. Probabil dacă aţi formulat recurs şi din acesta instanţa a decis că nu recunoaşteţi întocmai fapta şi există ceva de spus, a apreciat că nu vă încadraţi pe această procedura şi a judecat normal. luaţi legătura cu un avocat care să citească decizia tribunalului şi împreună să decideţi dacă există motive ptr căile de atac extraordinare.
Nu mai aveti ce face, decat daca exista motive de revizuire sau contestatie in anulare. Ati mers pe varianta simplificata, procedura nerecomandata de nici un avocat serios, este mai mult o pacaleala.
Da, s-a terminat.
Daca s-a judecat recursul nu mai aveti nicio sansa.
Care au fost motivele de recurs si care a fost pozitia inculpatului in fata tribunalului ?
Exista posibilitatea ca parchetul sa fi formulat recurs pe dozarea pedepsei si in limita pedepsei reduse cu 1/3 , in baza art.320 ind.1 c.pr.pen , sa i se fi marit pedeapsa aplicata la fond de catre tribunal , dar in interiorul acelorasi limite
Multumesc pentru raspunsuri. Nu se poate apela la CEDO si declara aplicarea neconstitutionala a art 320 ind 1? La ce va referiti cand spuneti ca s-a mers pe varianta simplificata?

Alte discuții în legătură

Natura juridica a normei cuprinse in art. 320 ind. 1 c.pr.pen. si aplicarea in timp a acesteia CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Dispozitiile cuprinse in art. 320 ind. 1 C.pr.pen. constituie o norma procesual penala care este de imediata aplicare fiind insa in acelasi timp si o cauza de ... (vezi toată discuția)
Scutirea cu o treime a pedepsei la recunoasterea faptei GEOSTOIAN GEOSTOIAN Buna seara,as dori sa ma lamuriti daca se poate.Am doi frati arestati de anul trecut pt tentativa de omor calificat.Acum au recursul la Inalta Curte si vreau ... (vezi toată discuția)
Respingerea cererii de aplicare a disp.art 320 ind. al. 7 din c. proc. pen.- ce mai pot face? andrutu andrutu am si eu o intrebare?am un proces penal in urma caruia am o condamnare de 6 ani.am facut apel la curtea de apelsi am cerut art.320,indice 1.,dar parca nici nu ... (vezi toată discuția)