Prietenul meu a fost condamnat in baza art.208 alin.1 raportat la art.209 alin.1 lit.a, g şi i cod penal, cu aplicarea art.3201 cod proc.pen., la o pedeapsă de 3 (trei) ani închisoare ,dispunand suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei aplicate inculpatului, pe o durată de 6 ani, termen de încercare stabilit în condiţiile art. 862 C.pen.In urma recursului facut de Procuratura a fost inlaturat masura suspendarii si executarea pedepsei de 3 ani in regim de detentie!
Ce cale de atac extraordinara se mai poate exercita ?Tin sa mentionez ca nu este recidivist,fara cazier,fara nici o abatere sociala,este student si a fost incadrat in munca pana la momentul retinerii
Multumesc!:(
Depinde de fapta, daca a facut-o el sau nu, si ce doriti sa dovediti. Daca aveti probe sau elemente noi se poate uza de o cale extraordinara - revizuirea.
Dar...dupa ce s-a dat 3 ani, sa nu credeti ca daca vine cu "imi pare rau' "pedeapsa e prea mare" i se va reduce din pedeapsa ... trebuie neaparat elemente noi, care sa schimbe fondul cauzei si nicidecum credinta judecatorului ca merita 3 ani si nu 1 sau 2.
Se poate formula contestatie in anulare si revizuirea iar in paralel actiune in vederea intreruperii executarii pedepsei sau amanarii acesteia. De regula daca ar exista motive medicale justificate s-ar mai putea face ceva.....in rest situatia e clara.
A participat la aceasta fapta doar cu masina(a fost rugat de un prieten sa l duca cu masina),a recunoscut fapta datorita presiunii psihice foarte mari si pt ca nu avea tangenta cu acest mediu si fiind amenintat (speriat) de organele de cercetare ca daca nu recunoaste va lua maximul,i s a mai spus ca i se va reduce pedeapsa datorita art 3201 cpp(nu exista prejudiciu si nici o pretentie );In recurs nici macar nu s a mentionat art 3201 si nici luat in considerare situatia lui ca nu este recidivist,fara sa prezinte pericol public sau social,ca este student!Odata cu Mica reforma i s a spus ca nu mai are nici o alta cale de atac dupa recursul procurorului!Se mai pot utiliza actiunile de ai sus?
Căile de atac extraordinare (de după recurs) sunt contestația în anulare și revizuirea, dar aceste sunt admisibile doar pentru cazurile expres enumerate de lege.
Vorfbiți cu un avocat care cunoaște dosarul și vă va explica.
Din câte ați postat aici nu vă încadrați în cazurile de contestație în anulare sau de revizuire.
Faptul că a recunoscut și a cerut aplicarea procedurii de la 320 ind. 1 nu înseamnă automat reducerea pedepsei ci reducerea limitelor de pedeapsă, ceea ce e cu totul altceva. Adică dacă judecătorul aprecia că i se cuvine o pedeapsă medie, între maximul și minimul celei prevăzute pentru furt, aceasta o putea aplica indiferent dacă recunoaște (cerând aplicarea 320 ind. 1) sau nu. Iar 3 ani pentru furt calificat este chiar spre minim...
Faptul că nu este recidivist și că este student nu are prea mare relevanță.
Dacă instanța de recurs (3 judecători) a schimbat pedeapsa din suspendare sub supraveghere în închisoare cu executare e greu de crezut că se mai poate face ceva dacă nu aveți elemente noi față de cele pe care le-ați postat.
Lauraella21
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
M am facut prost inteleasa,el a fost rugat de acel "prieten" sa l duca cu masina.fara sa cunoasca ca prin aceasta se savarseste o infractiune;asta este motivul pt care am mentionat anterior ca "a recunoscut fapta dorita presiunii psihice" nu ca este vinovat iar datorita Micii reforme a ramas fara cale de atac.Cunosc Criminali care au scapat sau luat 1 an,sau 3 ani chiar vi se pare ca 3 ani pt un tanar fara antecedente penale este spre minim?cand il putea sanctiona cu munca in folosul comunitatii,amenzi?sunt retorice intrebarile dl Patrick:(