avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Respingerea cererii de aplicare a disp.art 320 ind. ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Respingerea cererii de aplicare a disp.art 320 ind. al. 7 din c. proc. pen.- ce mai pot face?

am si eu o intrebare?am un proces penal in urma caruia am o condamnare de 6 ani.am facut apel la curtea de apelsi am cerut art.320,indice 1.,dar parca nici nu a avut loc acest proces.....au respins cererea si a ramas aceeasi pedeapsa .am facut recurs la curtea constitutionala...credeti ca am sansa acolo? mai pot cere art 320,indice 1?sau ce mai pot face?mentionez ca este vorba de un proces penal care sa judecat .intai la judecatorie.apoi la tribunal iar in cele din urma la curtea de apel.ce cale de atac mai am?va multumesc
Declaraţia cum că doriţi să fiţi judecat pe procedura prevăzută de art. 320 indice 1 cod pr. penală trebuia să o faceţi până la momentul începerii cercetării judecătoreşti, la instanţa de fond. Dacă aţi depăşit acel moment fără să vă fi manifestat voinţa în acest sens, nu mai aveţi această opţiune.
Ok, am inteles dar ce cale de atac mai am in afara de curtea constitutionala?
Procesul a inceput in 2008,eu cand trebuia sa cer 320.indice 1?

Editat de moderator simonette12- motiv.pct.1.3 din Regulament


Ultima modificare: Joi, 27 Septembrie 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
În 2008 , când a început procesul, acest articol nu se afla în vigoare. Când a rămas definitivă hotărârea de condamnare?

Art. 320 indice 1 cod procedura penală:
Judecata în cazul recunoaşterii vinovăţiei
Până la începerea cercetării judecătoreşti, inculpatul poate declara personal sau prin înscris autentic că recunoaşte săvârşirea faptelor reţinute în actul de sesizare a instanţei şi solicită ca judecata să se facă în baza probelor administrate în faza de urmărire penală.
Judecata poate avea loc numai în baza probelor administrate în faza de urmărire penală, doar atunci când inculpatul declară că recunoaşte în totalitate faptele reţinute în actul de sesizare a instanţei şi nu solicită administrarea de probe, cu excepţia înscrisurilor în circumstanţiere pe care le poate administra la acest termen de judecată.
La termenul de judecată, instanţa întreabă pe inculpat dacă solicită ca judecata să aibă loc în baza probelor administrate în faza de urmărire penală, pe care le cunoaşte şi le însuşeşte, procedează la audierea acestuia şi apoi acordă cuvântul procurorului şi celorlalte părţi.
Instanţa de judecată soluţionează latura penală atunci când din probele administrate în cursul urmăririi penale rezultă că fapta există, constituie infracţiune şi a fost săvârşită de inculpat.
Dacă pentru soluţionarea acţiunii civile se impune administrarea de probe în faţa instanţei, se va dispune disjungerea acesteia.
În caz de soluţionare a cauzei prin aplicarea alin. 1, dispoziţiile art. 334 şi 340-344 se aplică în mod corespunzător.
Instanţa va pronunţa condamnarea inculpatului, care beneficiază de reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege, în cazul pedepsei închisorii, şi de reducerea cu o pătrime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege, în cazul pedepsei amenzii. Dispoziţiile alin. 1-6 nu se aplică în cazul în care acţiunea penală vizează o infracţiune care se pedepseşte cu detenţiune pe viaţă.

Nu cred ca la Curtea Constituţională aţi atacat decizia , ci la ICCJ.
Nu am ideea dacă puteţi uza de vreo cale extraordinară de atac, fiindcă ar trebui să vă încadraţi într-unul dintre motivele expres şi limitativ prevăzute ăn lege.
Vedeţi , în codul de procedură penală , capitolul căilor extraordinare de atac.
Ultima modificare: Vineri, 21 Septembrie 2012
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Ce doriti sa rezolvati la Curtea Constitutionala ca nu inteleg?
am avut primul proces la judecatorie,nu a fost de competenta lor si l_au trimis la tribunal...aici sa dat solutia celor 6 ani de inchisoare.nu stiu daca a fost definitiva ,pt ca am facu apel la curtea de apel,unde am cerut 320 indice 1.dupa 1 an de judecata mi sa respins cererea de aplicare a art 320,ind 1.acum 3 zile am facut recurs la curtea constitutionala cred ca acolo...pt ca am inteles ca se va judeca la bucuresti.nu in iasi.nu a iesit inca motivatia .abia sa dat pronuntarea si asta e solutia....respinge apelul ca fiind nefondat.nu inteleg ce inseamna asta?

Alte discuții în legătură

320 ind 1 in recurs. iccj ContSters241638 ContSters241638 Ieri am avut ultimul termen la ICCJ intr-un caz de dosar de infractiuni informatice pentru care am fost condamnat la pedeapsa de 5 ani inchisoare. In apel am ... (vezi toată discuția)
Cum functioneaza art.320 ind 1 cpp? poate fi anulat? id_store id_store Situatia este urmatoarea: in urma unui proces pentru ucidere din culpa, sentintei initiale i s-a aplicat art 320 ind 1 deoarece s-a mers prin recunoasterea ... (vezi toată discuția)
Neacceptarea in instanta a recunoasterii vinovatiei inculpatului sacre_blue28 sacre_blue28 Buna ziua. As vrea sa stiu daca urmatoarea situatie este posibila: in cazul unui recurs (infractiunea de vatamare corporala din culpa, accident auto, ... (vezi toată discuția)