avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... 320 ind 1 in recurs. ICCJ
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

320 ind 1 in recurs. ICCJ

Ieri am avut ultimul termen la ICCJ intr-un caz de dosar de infractiuni informatice pentru care am fost condamnat la pedeapsa de 5 ani inchisoare. In apel am optat pentru aplicarea art 320 ind 1 , am dat declaratii in vederea recunoasterii in al unsprezecelea termen (cand a fost procedura legal indeplinita - concret momentul cand judecatorul a declarat "Suntem in stare de judecata"). Cererea a fost respinsa pe motiv ca trebuia data la primul termen de judecata.
Ieri cand s-a judecat dosarul, procurorul a cerut admiterea recursurilor pentru toti inculpatii si aplicarea art 320 ind 1 si a amanat pronuntarea cu 7 zile in vederea depunerii de concluzii scrise/documente pentru circumstantiere.
Stiu ca nu e obligatorie reducerea deoarece pedeapsa se incadreaza in limitele reduse, dar sunt la prima abatere, prejudiciul in cazul meu este acoperit, am recunoscut faptele comise (insa am negat constituirea de grup infractional).
Intrebarea mea care este :
Aplicarea art. 320 ind. 1 in recurs are ca finalitate de obicei reducerea pedepsei ?
Din experienta dumneavoastra ce decizii credeti ca predomina de reducere sau de mentinere a pedepsei aplicate ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters241638 , utilizator 20:45, 12 Februarie 2013
Cererea pt aplicarea lui 320^1 se face la prima instanta, nu in apel. In ce an a inceput judecata in prima instanta?

Daca nu ati recunoscut toate faptele din rechizitoriu asa cum sunt ele descrise, nu puteti beneficia de prevederile acestui articol, din cate am inteles ati negat savarsirea unei fapte asa cum a fost retinuta.
ma judec din 2009 , nu era legea adoptata atunci.
Ati avut ocazia in apel probabil sa invocati art 320 ind 1 CPP.
Doar daca nu ati putut in apel ati mai avea posibilitatea.
Vorbiti cu avocatul ca el trebuie sa stie cum se aplica si daca se poate aplica in speta.
am invocat 320 ind 1 in apel cand procedura a fost legal indeplinita dar curtea a respins pe motiv ca trebuia invocat in primul termen de judecata fara a fi procedura indeplinita. acum in recurs procurorul a cerut aplicarea 320 ind 1 deci banuiesc ca o sa fie admis recursul. intrebarea mea este daca a-ti avut cazuri asemanatoare in care s-a si redus pedeapsa.
Am avut mai multe apeluri in care s-a mers pe 320 ind 1 CPP dupa ce in prima instanta nu s-a putut invoca.Deci, de putut se poate insa depinde cum este speta dvs...
Cat priveste motivarea cu primul termen de judecata din apel invocarea nu se poate face decat daca in cauza procedura de citare este legal indeplinita.
Am avut si pe la al treilea termen de judecata in apel invocarea art 320 ind 1 CPP.
Insa, in toate cazurile am preluat judecata in apel sau in recurs.
Nu am fost si la prima instanta.

Nu mizati neaparat pe faptul ca se va admite recursul parchetului decat in cazul in care are dreptate.
Parchetul poate avea si interesul de a se recunoaste si sa nu se judece cauza...

Alte discuții în legătură

Respingerea cererii de aplicare a disp.art 320 ind. al. 7 din c. proc. pen.- ce mai pot face? andrutu andrutu am si eu o intrebare?am un proces penal in urma caruia am o condamnare de 6 ani.am facut apel la curtea de apelsi am cerut art.320,indice 1.,dar parca nici nu ... (vezi toată discuția)
Neacceptarea in instanta a recunoasterii vinovatiei inculpatului sacre_blue28 sacre_blue28 Buna ziua. As vrea sa stiu daca urmatoarea situatie este posibila: in cazul unui recurs (infractiunea de vatamare corporala din culpa, accident auto, ... (vezi toată discuția)
Se poate beneficia de disp. art. 320/1 cpp in cazul admiterii in principiu a cererii de rejudecare in caz de extradare - art. 522/1 cpp ??? uttzza uttzza In cazul admiterii in principiu a unei cereri de rejudecare in baza art. 522/1 CPP, la termenul fixat de catre instanta se pot invoca prevederile art. 320/1 ... (vezi toată discuția)