avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Se poate beneficia de disp. art. 320/1 CPP in cazul ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Se poate beneficia de disp. art. 320/1 CPP in cazul admiterii in principiu a cererii de rejudecare in caz de extradare - art. 522/1 CPP ???

In cazul admiterii in principiu a unei cereri de rejudecare in baza art. 522/1 CPP, la termenul fixat de catre instanta se pot invoca prevederile art. 320/1 CPP?
Exista vreoa sansa de reducere a pedepsei cu o treime pentru o infractiune savarsita in 2003, ramasa definitiva tot in 2003?
Condamantul poate beneficia de eceste dispozitii?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:35, 23 Octombrie 2011
In cazul admiterii cererii de rejudecare in caz de extradare, procesul se rejudeca.
Prin urmare, inculpatul poate solicita judecarea conform dispozitiilor art.320 ind.1 CPP.
Atentie : nu pedeapsa aplicata inainte de rejudecare se va reduce cu 1/3, ci limitele de pedeapsa.
Persoana condamnata are aceasta sansa de aplicare a prevederilor art 320 ind.1 C.pr. pen. in caz de rejudecare dupa extradare.
Din moment ce a fost judecat in lipsa este ca si cum nu a fost judecat daca nu a fost legal citat...
In ce oras va judecati?
In Bistrita. Instanta a admis in principiu cererea si a fixat termen. M-am gandit ca daca condamantul a fost judecat in lipsa, fiind vorba de fapt de o alta judecata ( neluandu-se in "calcul" prima din 2003), condamantul poate beneficia de disp. art. 320/1 CPP.
A fost condamnat atunci in 2003 la un an cu executare, dar prin aceeasi sentinta s-au contopit doua pedepse ( una din 2002). Cea de un an se va reduce cu o treime, sper.
D-le avocat Lascoschi, am citit " pe aici" pe forum :) ca v-ati confruntat cu un caz asemanator, dar nu stiu cum s-a finalizat cauza respectiva. Ce pozitie a avut d-na judecator?
Cazul meu inca nu s-a finalizat intrucat s-a trimis cauza spre rejudecare...si de abia acum urmeaza sa ma judec pe art 320 ind.1 CPP.
Totul arata in prezent ca se va aplica art 320 ind 1 CPP,dar sunt atent sa nu apara probleme neprevazute...
Incazul meu pedeapsa este mare si infractiunea urata...

Aveti sanse f mari sa fie cum considerati...in cazul dvs. ca asa e legea...
Tot pe lege ma bazez si in cazul meu si pana in prezent nimic nu ma contrazice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducerea pedepsei cu o treime juganaru75 juganaru75 Am pe cineva condamnat pentru ucidere din culpa la trei ani cu executare. A recunoscut fapta dar nu a beneficiat decat de circumstante atenuante. Sentinta sa ... (vezi toată discuția)
Natura juridica a normei cuprinse in art. 320 ind. 1 c.pr.pen. si aplicarea in timp a acesteia CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Dispozitiile cuprinse in art. 320 ind. 1 C.pr.pen. constituie o norma procesual penala care este de imediata aplicare fiind insa in acelasi timp si o cauza de ... (vezi toată discuția)
Rejudecare dupa extradare.majorarea pedepsei in caz de rejudecare. CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit nicio speta in care, in ipoteza rejudecarii cauzei dupa extradare in conditiile art. 522 indice 1 C. pr. pen., unui condamnat sa ii fie majorata ... (vezi toată discuția)