avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... reducerea pedepsei cu o treime
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

reducerea pedepsei cu o treime

Am pe cineva condamnat pentru ucidere din culpa la trei ani cu executare. A recunoscut fapta dar nu a beneficiat decat de circumstante atenuante. Sentinta sa dat dupa ce a aparut legea privind reducerea pedepsei cu o treime. Se poate aplica si aceasta lege acum cand este inchis? Multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:50, 10 Februarie 2012
Intr-adevar, a fost ridicata o exceptie de neconstitutionalitate privind art. 320 ^1 .Criticile erau in sensul ca aceasta lege, considerata mai favorabila, nu se putea aplica si acelor inculpati in privinta carora judecarea procesului trecuse de etapa cercetarii judecatoresti.Astfel, s-a admis ca acest articol poate fi aplicat si acelor inculpati in privinta carora se incepuse procesul penal anterior intrarii in vigoare a legii acesteia si care a continuat si dupa intrarea in vigoare a legii, insa doar pana la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare.
Astfel ca, asa cum interpretez eu, daca la data intrarii in vigoare a Legii 202/2010 si implicit a art. 320^1 , se pronuntase deja o hotarare definitiva de condamnare, aplicarea acestui articol este inadmisibila.
Multumesc. Condamnarea a avut loc in iunie 20011
In aceasta situatie nu puteti beneficia de prevederile Legii 202/2010.
Da, asa se prezinta situatia in clipa de fata.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Natura juridica a normei cuprinse in art. 320 ind. 1 c.pr.pen. si aplicarea in timp a acesteia CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Dispozitiile cuprinse in art. 320 ind. 1 C.pr.pen. constituie o norma procesual penala care este de imediata aplicare fiind insa in acelasi timp si o cauza de ... (vezi toată discuția)
Reduceea pedepsei cristina_23 cristina_23 as avea si eu o intrebare.daca cineva este deja condamnat se poate sa i se reduca pedeapsa in cazul in care a recunoscut fapta?am citit ca a fost aprobata ... (vezi toată discuția)
Aplicare articol 320 rodicaxxx rodicaxxx Va rog sa imi spuneti daca a fost aplicat art 320 din Legea 202/2010 unei persoane care a primit condamnare definitiva. Multumesc anticipat (vezi toată discuția)