avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... reduceea pedepsei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

reduceea pedepsei

as avea si eu o intrebare.daca cineva este deja condamnat se poate sa i se reduca pedeapsa in cazul in care a recunoscut fapta?am citit ca a fost aprobata legea 2862009 care spune ca unui inculpat poate sa i se reduca pedeapsa cu o treime in cazul in care recunoaste fapta.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 18:37, 5 Ianuarie 2011
Nu cred ca se poate reduce pedeapsa daca ati fost condamnat definitiv.
Nu i se reduce pedeapsa daca este condamnat definitiv, confunzi cu procedura noua introdusa prin legea 202/2010, care introduce 320 ind. 1 C. pr. pen. , care prevede ca “pana la inceperea cercetarii judecatoresti, inculpatul poate declara personal sau prin inscris autentic ca recunoaste savarsirea faptelor retinute in actul de sesizare a instantei si solicita ca judecata sa se faca in baza probelor administrate in faza de urmarire penala” (art. 3201 alin. 1 C. pr. pen.). In cazul aplicarii aestei proceduri “[instanta va pronunta condamnarea inculpatului, care beneficiaza de reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsa prevazute de lege, in cazul pedepsei inchisorii, si de reducerea cu o patrime a limitelor de pedeapsa prevazute de lege, in cazul pedepsei amenzii” (art. 3201 alin. 7 C. pr. pen.). Poate insa beneficia de liberare conditionata daca indeplineste conditiile prevazute de art. 59 Cp
Nu se reduce pedeapsa pentru ca nu este considerata o lege penala mai favorabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre zisul articol 9 cu procurorul stancel stancel Buna seara..As avea si eu o intrebare....peietenul meu este inchis de 4 luni pt furt.Prejudiciul este recuperat,fapta este aproape recunoscuta..au fost 2 in ... (vezi toată discuția)
L202/2010 si circumstantele atenuante ContSters170716 ContSters170716 Buna, Lansez si eu o dezbatere. Avand in vedere prevederile L 202/2010 in ceea ce priveste recunoasterea faptelor retinute in rechizitoriu, iar ca efect ... (vezi toată discuția)
Art. 320 indice 1 georgeaboaice georgeaboaice Buna ziua ! Va rog, respectuos, sa imi explicati daca uzez de acest articol 320 indice 1 in cadrul procesual...asta inseamna ca efectiv mi se reduce pedeapsa ... (vezi toată discuția)