avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... aplicare articol 320
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

aplicare articol 320

Va rog sa imi spuneti daca a fost aplicat art 320 din Legea 202/2010 unei persoane care a primit condamnare definitiva.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:43, 25 Ianuarie 2013
Probabil va referiti la art 320 ind.1, articol care reglementeaza judecata in cazul recunoasterii vinovatiei. Pentru ca instanta sa aplice articolul, inculpatul trebuie sa intrunesca cumulativ, cele 2 conditii prevazute:

"Judecata poate avea loc numai în baza probelor administrate în faza de urmărire penală, doar atunci când 1.inculpatul declară că recunoaşte în totalitate faptele reţinute în actul de sesizare a instanţei şi 2.nu solicită administrarea de probe, cu excepţia înscrisurilor în circumstanţiere pe care le poate administra la acest termen de judecată.

Daca cele 2 cerinte sunt indeplinite: "Instanţa va pronunţa condamnarea inculpatului, care beneficiază de reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege, în cazul pedepsei închisorii, şi de reducerea cu o pătrime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege, în cazul pedepsei amenzii. Dispoziţiile alin. 1-6 nu se aplică în cazul în care acţiunea penală vizează o infracţiune care se pedepseşte cu detenţiune pe viaţă."

Ar trebui sa reformulati intrebarea.
Se poate se se aplice daca s-a judecat de curand si nu se aplica daca a fost condamnata definitiv mai demult, sa zicem prin 2009.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art. 320 indice 1 georgeaboaice georgeaboaice Buna ziua ! Va rog, respectuos, sa imi explicati daca uzez de acest articol 320 indice 1 in cadrul procesual...asta inseamna ca efectiv mi se reduce pedeapsa ... (vezi toată discuția)
Furt calificat kathalinna kathalinna Daca persoana e in stare de detentie, nu i se aplica noua lege adica este acuzat de furt calificat ,a recunoscut fapta ,:stunned::(( (vezi toată discuția)
Recunoasterea vinovatiei-procedura simplificata anditaru anditaru Unde gasesc art. care se refera la recunoasterea faptelor si scaderea pedepsei cu o treime? (vezi toată discuția)