avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Litigiu penal - hotarare pronuntata pe fondul cauzei, ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Litigiu penal - hotarare pronuntata pe fondul cauzei, cale de atac

Buna Ziua,
In urma cu 10 luni am provocat un accident soldat cu vatamarea unei persoane (12-14 zile ingrijiri), nu am oprit la STOP.
Nu m-am inteles cu vatamatul si s-a ajuns in Instanta, (Judecatoria Urziceni) astfel ca acum s-a terminat judecata si am primit:
- 1 an inchisoare cu suspendare(3 ani incercare);
-2000 lei daune materiale;
-10.000 lei daune Morale.
As vrea neaparat sa fac recurs pentru ca in judecata NU S-A TINUT CONT si de culpa vatamatului si anume:
- Nu purta centura in momentul producerii accidentului (daca purta centura exista sansa sa nu aiba nici macar o zgarietura);
-Circula in localitate, mai exact intr-o intersectie cu 78Km/h, unde viteza in localitate este de maxim 50Km/h.
-Se puteau diminua daunele produse daca vatamatul era mai prudent si nu ma lovea pe mine care circulam cu 23Km/h, eu avand o viteza foarte mica puteam fi observat mult mai usor.
M-am documentat si am gasit o situatia asemanatoare in care initial Inculpatul primise 1 an inchisoare cu suspendare si despagubiri de 10.000lei daune morale IAR in urma recursului i-a fost redusa pedeapsa la 3 luni cu suspendare si la 3.500lei daune morale pentru simplu fapt ca vatamatul circula cu 100Km/h in localitate .
DECI, daca crede cineva ca ma poate ajuta sa reduc din pedeapsa pe cat posibil (o amenda penala ar fi grozav) si sa imi diminueze daunele morale tinand cont de culpa parti vatamate va rog sa imi raspundeti.
Recursul se va judeca la Slobozia. Numai Bine!
Cel mai recent răspuns: Ionut_92 , utilizator 03:30, 5 Noiembrie 2011
nu uitati ca apelul se depune in 10 zile de la pronuntare, daca ati participat la dezbateri. asta ca sa puteti aprecia urgenta angajarii unui avocat. daca nu gasiti pe cineva rapid, discutati cu avocatul care v-a reprezentat la fond sa depuna apelul si il motivati ulterior, dupa angajarea unui nou avocat.
Multumesc pentru informatie, am uitat sa preizez ca am facut prostia sa ma reprezint singur si nu mi-am angajat nici un avocat pana acum, decizia am auzit-o prin telefon, pana in momentul de fata nu am primit decizia prin posta.

Ultima modificare: Vineri, 4 Noiembrie 2011
Ionut_92, utilizator
la penal nu se comunica daca ati fost prezent la proces!!!!! nu asteptati comunicarea prin posta ptr depunerea apelului.
m-am prezentat la toate infatisarile in afara de ultima pe 02.11.2011 cand s-a dat sentinta. o astept prin posta sau nu? avand in vedere ca nu am fost de fata la pronuntarea sentintei.
Ultima modificare: Vineri, 4 Noiembrie 2011
Ionut_92, utilizator
Termenul de recurs este de 10 zile de la pronuntare, daca ati fost prezent la dezbateri ( la ultimul termen de judecata) si pronuntare .
Daca ati lipsit de la dezbateri si pronuntare, termenul este de 10 zile de la comunicare.
Se comunica doar o copie a dispozitivul hotararii si nu hotararea motivata.
Dispozitiv= ceea ce instanta a dispus.
Recursul se declara fara motivare si ulterior dupa redactarea hotararii, il veti putea motiva.
Aceasta este singura cale de atac pe care o puteti exercita (calea apelului fiind inlaturata prin dispozitiile legii 202/2010.).
Ultima modificare: Vineri, 4 Noiembrie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

Alte discuții în legătură

Culpa comuna sau nu? sa inaintez recurs? klaus70 klaus70 Am cateva intrebari, m-ar ajuta mult orice parere/sfat avizat in urma unui procesului penal pentru vatamare din culpa intr-un accident rutier, nu ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Accident, cat pot platii daune morale? Ionut_92 Ionut_92 Buna Ziua, In urma cu o luna jumatate am avut un accident nefericit in care eu am fost vinovat, neacordare prioritate deoarece persoana vatamata nu a purtat ... (vezi toată discuția)
Necomunicarea minutei unei decizii penale cãtre pãrțile civile deziluzii deziluzii Sunt parte civilă într-un proces penal. Instanța de fond l-a condamnat pe inculpat considerând că este vinovat de comiterea faptelor pentru care a ... (vezi toată discuția)