avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... taxa pentru scoaterea unui teren extravilan agricol ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

taxa pentru scoaterea unui teren extravilan agricol din circuitul agricol

Pentru scoaterea unui teren extravilan de 9767 mp din circuitul agricol, pe langa taxele de la OCPI, Studiii Pedologice, ANIF, se mai percepe o taxa pentru ameliorarea fondului funciar care se calculeaza in functie de suprafata si de clasa de calitate a terenului (9767*3lei=in jur de 30.000lei)
Exista si alta modalitate de scoatere a terenului din circuitul agricol fara sa platim taxa de 300 milioane lei?
Cel mai recent răspuns: ianliana , utilizator 08:51, 29 Septembrie 2008
Am si eu o intrebare.... unde ati gasit acest cuantum 3 RON pe m2??
Multumesc anticipat pentru raspuns
In Anexa nr. 1 la Legea nr.18/1991 - Taxa datorata pentru scoaterea definitiva din circuitul agricol a terenurilor aflate in extravilan
www.avocatnet.ro/UserFiles/a...

intr-adevar, taxa este cea prev de Anexa 1 la Legea fondului funciar. Terenul in cauza este clasa a III-a de calitate si se aplica taxa de 3 lei/mp.
Dar un raspuns pentru mine aveti?
Multumesc ptr. raspuns.

Eu unul am citit legea si cred ca odata trecut terenul in intravilanul agricol, pentru terenul respectiv nu se mai plateste nici o taxa.

"Art. 3. - (1) Documentatia pentru obtinerea aprobarii de scoatere din circuitul agricol a terenurilor situate în intravilan, aprobata prin PUG si PUZ, cuprinde:
a) cererea pentru aprobarea scoaterii din circuitul agricol, din partea beneficiarului sau a proprietarului, dupa caz;
b) extrasul de carte funciara pentru informare si copia actului de proprietate sau alt act de detinere valabil încheiat (de exemplu: contract de concesiune, arenda, închiriere), însotit de acordul proprietarului;
c) documentatia cadastrala;
d) certificatul de urbanism, însotit de planul de încadrare în zona si de planul de situatie în care se evidentiaza suprafetele solicitate pentru scoaterea din circuitul agricol;
e) avizul Administratiei Nationale a Îmbunatatirilor Funciare.
(2) Avizul Administratiei Nationale a Îmbunatatirilor Funciare se elibereaza în termen de 5 zile lucratoare de la depunerea documentatiei complete.
(3) Documentatia necesara pentru obtinerea aprobarii de scoatere a terenurilor din circuitul agricol, situate în extravilan si intravilan, de la directia pentru agricultura si dezvoltare rurala se întocmeste în 3 exemplare.
(4) Avizul oficiului de cadastru si publicitate imobiliara se emite prin verificarea documentelor prevazute la alin. (1) lit. a), b) si c); directia pentru agricultura si dezvoltare rurala aproba documentatia pe baza avizului oficiului de cadastru si publicitate imobiliara, dupa verificarea actelor prevazute la alin. (1) lit. a), d) si e)."

Dar reamintesc ca nu este decat ce am observat eu citind legea....
doar un domn/doamna avocat cred ca pot se ne lamureasca.
Puteti scoate din circuitul agricol o suprafata mai mica .... cea de care aveti nevoie. In acest caz, veti plati ami putin.

Alte discuții în legătură

Scoaterea unui teren din circuitul agricol ContSters57637 ContSters57637 Stie cineva cat dureaza scoaterea unui teren din circuitul agricol si care sunt pasii de urmat? Multumesc anticipat si astept cu interes un raspuns de la voi. (vezi toată discuția)
Recuperare taxe anif pentru scoatere din circuitul agricol dupa 27.07.2012 Techno Techno Buna ziua. Doresc sa recuperez taxele platite pentru o procedura ce nu ar mai fi trebuit sa se desfasoare pentru scoaterea din circuitul agricol a unui teren ... (vezi toată discuția)
Scoatere teren din circuitul agricol miroanad miroanad Buna ziua Am un teren in Domnesti pe care doresc sa construiesc. Este intravilan dar agricol. Care sunt pasii si actele necesare pentru a-l scoate din ... (vezi toată discuția)