avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Fond-Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Fond-Succesiune

Sunt in proces cu mama mea m-a dat in judecata pentru succesiune si evacuarea mea din casa,mentionez ca locuim impreuna in aceeasi casa,tatal meu a decedat in 2010 luna februarie,apartamentul este bun comun al parintilor mei,stiu care este partea mea din apartament,stiu ca ar trebui sa accept sulta care mi se cuvine dar as vrea sa stiu din vasta dumneavoastra experienta care sunt sansele mele sau altfel spus exista situatii in care judecatorul sa fie de acord sa ramanem amandoua coproprietare?mentionez ca ea nu are bani sa-mi dea sulta eventual va vinde apartamentul,eu nu am bani sa ii dau ei partea,apartamentul are valoare sentimentala pentru mine,am un copil nu avem unde pleca.va rog sfatuiti-ma ce sa fac
Cel mai recent răspuns: Adrian Copil , Consilier juridic 14:25, 5 Noiembrie 2011
Nu exista situatii in care judecatorul sa respinga cererea de partaj si sa hotarasca sa ramaneti coproprietare, aceasta intrucat exista text de lege care spune ca nimeni nu poate fi silit sa ramana in indiviziune. Instanta poate, insa, dispune suspendarea pronuntarii partajului, pentru cel mult 1 an, atunci cand s-ar aduce prejudicii grave intereselor celorlalti coproprietari (art.673 Noul Cod Civil).
Incercati sa o convingeti pe mama dvs. sa renunte la actiune, avand in vedere situatia financiara a amandurora, urmand sa faceti partaj in viitor, cand ea sau dvs, veti avea bani sa platiti sulta.
Puteti sa semnati cu mama si o conventie notariala pentru suspendarea partajului si ramanerea in indiviziune pentru o perioada de cel mult 5 ani.
Pentru aceasta situatie apelati la procedura medierii. Astfel veti avea sansa sa ajungeti la o intelegere care sa satisfaca nevoile ambelor parti si veti primi inapoi si taxa de timbru platita la judecatoeie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune imobil,poate sa vanda o persoana?ceilalti nu vor. criss_ty criss_ty Buna ziua. O sa prezint povestea mai in detaliu ca sa pot fi ajutat cu niste raspunsuri. In urma decesului tatalui acum cativa ani, s-a facut succesiune pe ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune si plata sultei ET ET Va rog explicati-mi aceasta solutie (iesirea din indiviziune si plata sultei) in cazul in care eu si fostul sot suntem proprietarii casei, iar eu doresc sa ... (vezi toată discuția)
Bună ziua.as dori și eu un răspuns. sintem 2 surori ,mama ... Danamicro3 Danamicro3 Bună ziua.As dori și eu un răspuns. Sintem 2 surori ,mama a decedat în urma cu un an și jumătate .Părinții au 2 proprietăți un apartament de 2 camere ... (vezi toată discuția)