avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum poate fi dovedita sau infirmata sanatatea mentala ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum poate fi dovedita sau infirmata sanatatea mentala a unui om

Am un caz in familie. Nu pot sa spun mai mult.
Cel mai recent răspuns: Herra_ , utilizator 22:41, 7 Noiembrie 2011
Cu acte medicale sau cu expertiza psihiatrica facuta la INML.
Singura mea pretentie ar fi aceea de a fi lasata sa lucrez in liniste.
Am doi copii care au fost obligati sa plece din casa ca sa nu umple casa de alti copii....
Nu va pot descrie conditiile. A fost salvarea si politia.
Casa este a mamei mele (dupa ce l-a "rezolvat" pe tatal meu.... Nu urmaresc in nici un caz sa obtin acest bun.
Pe de alta parte, mi-e teama ca daca o ia razna cu totul, va instraina casa, in detrimentul copiilor. De mine chiar nu mai imi pasa. Va spun sincer. Sunt singura care am mai rezistat sa raman cu ea. Pana in acest moment...in care va scriu. Nu stiu cat o sa mai pot rezista.
Ultima modificare: Vineri, 4 Noiembrie 2011
Herra_, utilizator

Atat timp cat nu se face proba contrara orice pesoana este considerata a fi in deplinatatea facultatilor mintale.
Totusi, cand legea solicita dovada starii de sanatate mintala, aceasta se face de catre medicul de familie, care prin eliberarea unei adeverinte medicale atesta starea pacientului.
Solicitarea unei expertize psihiatrice Laboratorului de Medicina Legala se face numai in anumite situatii expres prevazute de lege sau daca medicul de familie nu are cunostinta de boala pacientului sau.
Expertiza medico-legala se face contra cost si se va elibera un certificat.
Nu stiu ce sa fac. Nu vreau sa dovedesc neaparat ca nu este in deplinatatea facultatilor mintale. Mi-e tare greu si sa cred acest lucru...desi asa este. Vreau, as vrea sa pot sa ma inteleg cu ea, sa cred in ea si in mine, ca ne putem intelege si ca nu am irosit si asa prea multe vieti...
nebuni sau nu, parintii sunt ai nostri si nu ni-i alegem!
cat despre sanatatea mintala, totusi ar fi bine sa vorbiti cu ea, sa incercati fie un tratament, fie sa obtineti un document in acest sens...si sa nu va treziti ca vinde casa cuiva...si apoi nu mai are unde sta nici macar ea...

Alte discuții în legătură

Cum se poate? pedycab pedycab Sunt un proces de divort din care a rezultat un minor in varsta de 5 ani. Mama bolnava de schizofrenie de 20 de ani cu pensie definitiva de la stat pentru ... (vezi toată discuția)
Drept de semnatura Elena Elena Elena Elena In familie avem un membru care este pernsionat pe viata cu diagnosticul schizofrenie paranoida.... Pensia o ridica mama lui, nu el. Are el dreptul sa i se ... (vezi toată discuția)
Nerespectare program vizita Giorgiana83 Giorgiana83 Azi nu am respectat programul de vizita,copilul fiind bolnav ,tatal nu vrea sa inteleaga,acest lucru,i am permis sa vina in vizita si o poate lua urmatorul ... (vezi toată discuția)