avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum poate fi dovedita sau infirmata sanatatea mentala ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum poate fi dovedita sau infirmata sanatatea mentala a unui om

Am un caz in familie. Nu pot sa spun mai mult.
Cel mai recent răspuns: Herra_ , utilizator 22:41, 7 Noiembrie 2011
Ia medicatia. Antidepresive ia pana i se face pupila cat irisul.
Asta mi-ar lipsi. Sa-i umblu la medicamente. Si-ar pierde increderea si in mine.
O sa aflu de ce a plecat, totusi, de la medicul de familie. Daca ma duc la noul medic de familie mi-e teama ca nu-mi va spune nimic, totul fiind confidential.
Multumesc pentru raspunsuri.
Ultima modificare: Duminică, 6 Noiembrie 2011
Herra_, utilizator
Daca va deranjeaza ca mama dv. nu respecta intimitatea altora, ar fi bine sa i-o respecatti dv. pe a ei. Imi pare invaziv sa discutati cu medicul ei care, oricum, e doar un medic generalist si care nu are cum sa o fi vazut in deplinatatea episoadelor de desprindere de realitate.

Mie nu imi pare tocmai bolnava, doar prea batrana si singura. Nu fizic singura si nu spun ca nu e, poate, vina ei.
Odata ce isi ia medicamentele, percepe realitatea DACA VREA, eu nu o vad bolnava.

Cred ca dv. aveti momentan o stare negativa, depresiva si e normal in conditiile nedrepte in care locuiti; poate cea mai buna solutie ar fi sa va mutati. Ori sa o duceti la un alt medic, la o evaluare psihologica, psihiatrica, poate o internare ar ajuta-o... nu stiu.
Poate ca are o boala degenerativa incipienta, poate nu are nimic asa cum ziceam.

Copiii dv. cred ca au facut cea mai buna alegere cand s-au mutat din acea casa, nu este benefic sa stai cu o persoana care vede totul in negru, iremediabil.
Herra_ a scris:

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
. Daca ma duc la noul medic de familie mi-e teama ca nu-mi va spune nimic, totul fiind confidential.
Multumesc pentru raspunsuri.

Sa lamurim cum sta treaba cu confidentialitatea medicala, si poate prinzi un pic de curaj.
incalcarea confidentialitatii nu este doar o simpla abatere deontologica, ci si o infractiune.
(Anexa 4, Legea nr. 306 din 28 iunie 2004 privind “Exercitarea profesiei de medic”, Sectiunea a 6-a, art. 69).
In ceea ce priveste apartinatorii, situatia sta diferit, respectiv ei au dreptul de a afla despre decesul sau starea grava de boala a celor din familie dar si in acest caz nu a tuturor apartinatorilor, ci numai a celor indeptatiti, medicul fiind obligat a “cerne” intre acestia: se discuta cu rudele de gradul I.

@AVLIL, un om sanatos mental, nu accepta realitatea doar "DACA VREA".Din spusele dvs. Corina ar trebui sa respecte intimitatea mamei sale bolnave. Nu am sesizat ca nu ar fi respectat-o, in schimb sesizez ca recomandati fuga. Niciodata fuga, nu a fost o solutie.

Ultima modificare: Duminică, 6 Noiembrie 2011
ContSters203313, utilizator
Poate vedem lucrurile diferit. Consider ca e indicat sa isi ia viata in maini si sa nu mai depinda de altii. Daca e fuga sa fii stapan pe destinul tau, nu stiu.

Eu cred ca, prin natura intrebarii initiale, userul doreste blocarea vanzarii casei si reluarea unui control asupra modului cum mama sa isi gestioneaza averea si viata. Cred ca e mai bine sa se concentreze asupra ei decat asupra altuia, fie ea si mama.
In plus, dependenta asta mama o simte si, poate, profita de ea. Stie ca poate sa faca scandal ca fata ei tot acolo va fi pentru ea, la cheremul ei, oricat ii distruge viata.

Jocurile astea teatrale au menirea sa manipuleze, sa mentina un control asupra persoanelor din preajma. Desi par ca aluneca din panta realitatii, multe persoane de acest gen isi mentin, pentru perioada de timp cat vor, o buna perceptie asupra realitatii.
E numai o parere.
Poate vedem lucrurile diferit. Consider ca e indicat sa isi ia viata in maini si sa nu mai depinda de altii.

AVLIL, mama mea nu ar putea sa traiasca numai din pensia ei. Daca plec, banii pe care ii dau ei, ii voi da la chirie. Nu pot sa o ajut decat cu cat pot. Nu sunt fata lui Rockefeller.
Nu stiu de ce tot vorbiti de casa. Sigur ca nu vreau sa o instraineze....desi, eu ma simt aici ca tolerata, avand in vedere prin cate am trecut. Puteam foarte bine sa nu spun nimic de casa, numai ca eu nu obisnuiesc sa mint si nici sa barfesc. Asa ca, poate in detrimentul meu, pentru ca nu stiu sa fiu diplomata, pun totul pe tava.
Fiecare cu greutatile lui, desigur. Doar ca nu stiu nici eu cat mai pot sa suport.
Acum doi ani, am fost cu ea la spital. Am crezut ca acolo va ramane...Atunci s-a pus prima data problema casei. Aveam masina pe atunci (masina ei, un papuc). Nu putea sa conduca. Am chemat taxi. Am stat cu ea acolo. Stiu foarte bine ce am de facut.

Consider subiectul inchis.
Ultima modificare: Luni, 7 Noiembrie 2011
Herra_, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate? pedycab pedycab Sunt un proces de divort din care a rezultat un minor in varsta de 5 ani. Mama bolnava de schizofrenie de 20 de ani cu pensie definitiva de la stat pentru ... (vezi toată discuția)
Drept de semnatura Elena Elena Elena Elena In familie avem un membru care este pernsionat pe viata cu diagnosticul schizofrenie paranoida.... Pensia o ridica mama lui, nu el. Are el dreptul sa i se ... (vezi toată discuția)
Nerespectare program vizita Giorgiana83 Giorgiana83 Azi nu am respectat programul de vizita,copilul fiind bolnav ,tatal nu vrea sa inteleaga,acest lucru,i am permis sa vina in vizita si o poate lua urmatorul ... (vezi toată discuția)