Herra_ a scris:
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
. Daca ma duc la noul medic de familie mi-e teama ca nu-mi va spune nimic, totul fiind confidential.
Multumesc pentru raspunsuri.
Sa lamurim cum sta treaba cu confidentialitatea medicala, si poate prinzi un pic de curaj.
incalcarea confidentialitatii nu este doar o simpla abatere deontologica, ci si o infractiune.
(Anexa 4, Legea nr. 306 din 28 iunie 2004 privind “Exercitarea profesiei de medic”, Sectiunea a 6-a, art. 69).
In ceea ce priveste
apartinatorii, situatia sta diferit, respectiv ei au dreptul de a afla despre decesul sau starea grava de boala a celor din familie dar si in acest caz nu a tuturor apartinatorilor, ci numai a celor indeptatiti, medicul fiind obligat a “cerne” intre acestia: se discuta cu
rudele de gradul I.
@AVLIL, un om sanatos mental, nu accepta realitatea doar "DACA VREA".Din spusele dvs. Corina ar trebui sa respecte intimitatea mamei sale bolnave. Nu am sesizat ca nu ar fi respectat-o, in schimb sesizez ca recomandati fuga. Niciodata fuga, nu a fost o solutie.