Herra_ a scris:
Casa este a mamei mele (dupa ce l-a "rezolvat" pe tatal meu....
Pe de alta parte, mi-e teama ca daca o ia razna cu totul, va instraina casa, in detrimentul copiilor.
Ce inseamna "rezolvat"? Divortat sau ingropat?
Daca ar fi ingropat, atunci v-as intreba mai departe daca acea casa nu a fost cumva si a tatalui (bun comun al sotilor).
Atunci cand spuneti: "casa este a mamei mele
dupa ce...", eu inteleg ca ar fi fost altfel,
inainte de... (si atunci ar putea avea relevanta daca acel ceva, care are un inainte si un dupa, e un divort sau un deces)
Asa functioneaza mintea avocatului. Cu atentie pe detaliile care ar putea avea relevanta juridica, nu pe amanuntele picante din viata omului. Asa incat, pe acestea din urma puteti sa le sariti, dar incercati sa fiti un pic mai explicita cu privire la:
A cui e casa? Doar a mamei? Sigur? (O avea dinainte de casatoria cu tata? A mostenit-o de la parintii ei? A obtinut-o prin partaj dupa divort? etc.)
Daca e doar a mamei, atunci, din nefericire pentru dvs. (copiii), poate sa faca ce vrea cu ea, pentru ca nu e obligata sa o lase mostenire.
Daca nu e doar a ei ... atunci situatia se schimba.
Din simplul fapt ca un om vrea sa ramana singur in casa lui, nu se poate trage concluzia ca n-ar mai avea "toata tigla pe casa" ...