avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum poate fi dovedita sau infirmata sanatatea mentala ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum poate fi dovedita sau infirmata sanatatea mentala a unui om

Am un caz in familie. Nu pot sa spun mai mult.
Cel mai recent răspuns: Herra_ , utilizator 22:41, 7 Noiembrie 2011
Herra_ a scris:

Casa este a mamei mele (dupa ce l-a "rezolvat" pe tatal meu....

Pe de alta parte, mi-e teama ca daca o ia razna cu totul, va instraina casa, in detrimentul copiilor.

Ce inseamna "rezolvat"? Divortat sau ingropat?

Daca ar fi ingropat, atunci v-as intreba mai departe daca acea casa nu a fost cumva si a tatalui (bun comun al sotilor).

Atunci cand spuneti: "casa este a mamei mele dupa ce...", eu inteleg ca ar fi fost altfel, inainte de... (si atunci ar putea avea relevanta daca acel ceva, care are un inainte si un dupa, e un divort sau un deces)

Asa functioneaza mintea avocatului. Cu atentie pe detaliile care ar putea avea relevanta juridica, nu pe amanuntele picante din viata omului. Asa incat, pe acestea din urma puteti sa le sariti, dar incercati sa fiti un pic mai explicita cu privire la:

A cui e casa? Doar a mamei? Sigur? (O avea dinainte de casatoria cu tata? A mostenit-o de la parintii ei? A obtinut-o prin partaj dupa divort? etc.)

Daca e doar a mamei, atunci, din nefericire pentru dvs. (copiii), poate sa faca ce vrea cu ea, pentru ca nu e obligata sa o lase mostenire.
Daca nu e doar a ei ... atunci situatia se schimba.

Din simplul fapt ca un om vrea sa ramana singur in casa lui, nu se poate trage concluzia ca n-ar mai avea "toata tigla pe casa" ...
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Noiembrie 2011
romascanu, moderator
Doamna Romascanu, casa a fost construita de parintii mei. Au divortat. Mama a avut pretentia ca l-a despagubit pe tatal meu. Au facut niste inscrisuri la notariat si partea tatalui meu a fost trecuta pe numele mamei mele. (tatal meu m-a intrebat daca vreau sa treaca partea lui pe numele meu - asta pentru ca am contribuit cam in intregime la ridicarea mansardei (nu am documente) (mansarda unde am si locuit ani buni.) Acum locuieste mama acolo. Am refuzat. Chiar imi amintesc ca i-am spus: Ce conteaza pe numele cui e. Faceti cum vreti. Nu casa este subiectul principal.

Tatal meu a murit dupa un accident de masina.

Ma ingrijoreaza din ce in ce mai rau faptul ca are dureri (si) psihosomatice. O dor picioarele.
Are tensiune de o viata si are ischiemie cardiaca.

Are inchipuiri cum ca cineva ii pune capete de lumanari, caramida pisata, mercur in casa ca sa moara...Despre fiecare om are cate o poveste. S-a izolat de prietena ei, o vecina care se duce la toate moastele si se pretinde foarte credincioasa, tocmai pe motivul asta, ca i-ar face vraji...ca ii pune mercur (a vazut ea bobite pe jos dupa ce a plecat vecina).
Afirma ca cineva merge la mormantul mamei ei si il batjocoreste. A facut reclamatie la politie in acest sens. Persoana respectiva impotriva caruia a facut reclamatie fiind fostul om cu care a stat vreme de 5 ani cu ea. Dupa 5 ani i-a facut bagajele ca sa nu imparta nimic cu el...Va dati seama ca e o prostie. Si despre el are nenumarate povesti cum ca ar fi vrut sa o omoare. E cadru militar. L-a palmuit in fata unitatii militare (omul fiind in uniforma de colonel), de a vazut stelute bietul om...

Nu primeste mancare de la nimeni.

La inceput am crezut si eu multe dintre povesti. Apoi mi-am dat seama ca nu pot fi adevarate.

Baiatul meu a plecat tocmai din cauza discutiilor interminabile pe seama atator aberatii.
In plus, ii place sa administreze banii, timpul, viata altuia. Nu respecta intimitatea nimanui. Deschidea si corespondenta privata. Navalea in camera copiilor te miri cum si cand. E casa mea si fac ce vreau. Nu va convine, plecati. Le-a oprit apa calda la dus, iarna, in timp ce faceau dus. Au plecat.
Pe fata a gonit-o cu picioare in piept (ce...ati venit aici sa puiti...). Fata nu avea 18 ani, era singura in camera ei. Era racita cobza. O tragea din pat si se aseza ea spunand ca ea sta unde vrea ea in casa ei. Fata se aseza in alt pat, proceda la fel. L-am chemat pe tatal ei sa o ia la el. De atunci locuieste acolo.
Atunci am spus ca o sa plec si eu. Dar unde sa plec. Sunt singura ei fata. Mai cu bine, mai cu rau, e mama mea.

Nu sunt genul de om care sa ma ploconesc nici pentru o mie de case. Va rog frumos.
Multumesc
Buna Corina,
Pentru a-mi ajuta tatal am invatat ca

Voi lupta cot la cot cu tata,cu o cardiopatie ischiemica(banal diagnostic, ar zice unii), care se manifesta initial prin accidentul ischemic tranzitor (AIT) ce dureaza de obicei cateva minute, dupa care semnele si simptomele dispar. Chiar daca AIT nu provoaca leziuni permanente,nu este un episod lipsit de importanta. In multe cazuri el este ignorat si netratat, fiind considerat doar ca o durere trecatoare,
Accidentul ischemic tranzitor este o alarma, el anuntand iminenta producere a unui accident vascular cerebral(AVC).
Datorita hipertensiunii arteriale( sau a diabetului), se formeaza cheaguri de sange, iar acest cheag se poate forma intr-o artera care iriga creierul, in general sunt susceptiile arterele ce prezinta pe pereti placi de aterom datorita procesului de arterioscleroza.
In urma producerii AVC, sistemul nervos este compromis.Apar stari de delir,irascibilitate, panica,pierdere temporara de memorie, ipohodrie, fobie....
In momentul in care tulburarile de tip nevrotic si psihotic, precum isteria, fobia, ipohondria, le vei controla prin tratament, iti garantez ca vei avea cea mai cumintica mama.
Inca ceva, vb cu medicul nu cumva sa fie simptome ale instalarii Alzheimer-ului.In multe cazuri vb despre efectele producerii AVC si uitam ca simtomatologia acestora este asemanatoare cu cea a instalarii Alzheimer.medicatia are rolul, in ambele tratamente de a incetini evolutia , nu de a vindeca.
Nu cred ca mama ta urmeaza tratament medicamentos, sau il ia joia si vara, caz in care estetotal ineficient.
In fisa medicala, a mamei tale trebuie sa fie inregistrate si aceste manifestari de tip nevrotic si pshihotic. In momentul in care va fi luata in evidenta, va fii supravegheata, si se va putea cere internarea intr-un Sanatoriu de specialitate.,fara a avea nevoie de acordul pacientului.
Iti doresc, multa rabdare!

Are medicatie. Si vasodilatatoare, vasoprotectoare si altele pentru scaderea tensiunii, pentru scaderea colesterolului si a glicemiei. Are medicamente pentru protejarea inimii. Are medicamente in caz de "urgenta". Nu le insir pe denumiri. Stie sa-si ia medicatia. Daca un medicament nu-i face bine, il schimba cu un inlocuitor. Are agende medicale cu prospect.
Pe ultimul medic de familie (la care eu am ramas), l-a schimbat pe motiv ca o hipnotizeaza si cine stie ce o pune sa semneze...Sunt tare trista.
Tocmai asta nu inteleg. Oscilatiile tot mai dese de dispozitie. Pana unde o sa se ajunga?!
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Noiembrie 2011
Herra_, utilizator
Corina,
Nu contest faptul ca are medicamente, dar asta nu inseamna ca le si ia, sau respecta cu rigurozitate administrarea acestora la intervalul orar prescris. indeosebi ma refer la antidepresivele, la sedative. Faptul ca citeste prospecte ? Le poti lectura, dar nu poti pretinde ca deja ai aflat multe
De unde stii tu, sau medicul ca si le ia,cand nu aveti acces in viata dansei? Fiecare ora in care a iesit de sub influenta sedativelor, este un nou inceput urat!
Poti lasa o persoana cu tulburari nevrotice si psihice sa se doftoriceasca singura, si sa mai si crezi ca o poate face bine? Ia gandeste? Se poate??
Ma voi repeta! Cauta medicul, cere fisa de observatie, la fiecare criza cheama salvarea, asa va fi observata, iar diagnosticare, chit ca vrea dansa chit ca nu vrea, va exista , va fii in favoarea ta, si in ceva timp o vei putea interna.
Nu mai fi trista, tristetea ta nu este productiva!
Infrange-ti tristetea si fa primul pas!

Alte discuții în legătură

Cum se poate? pedycab pedycab Sunt un proces de divort din care a rezultat un minor in varsta de 5 ani. Mama bolnava de schizofrenie de 20 de ani cu pensie definitiva de la stat pentru ... (vezi toată discuția)
Drept de semnatura Elena Elena Elena Elena In familie avem un membru care este pernsionat pe viata cu diagnosticul schizofrenie paranoida.... Pensia o ridica mama lui, nu el. Are el dreptul sa i se ... (vezi toată discuția)
Nerespectare program vizita Giorgiana83 Giorgiana83 Azi nu am respectat programul de vizita,copilul fiind bolnav ,tatal nu vrea sa inteleaga,acest lucru,i am permis sa vina in vizita si o poate lua urmatorul ... (vezi toată discuția)