avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... eliberare conditionata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

eliberare conditionata

buna seara,se poate sa imi raspunda cineva va rog,daca cineva are o pedeapsa de 2 ani si 8 luni,cand ar putea sa spere la o eliberare conditionata?stiu ca atunci cand face jumate sau 3 sferturi din pedeapsa,dar ce nu inteleg eu este cum se calculeaza,trebuie sa execute 1 an si vreo 6-8 luni ,sau se calculeaza cu 8 luni la an si asta ar insemna dupa vreo 11-13 luni,chiar nu inteleg nu ma pricep la chesti de astea.miltumesc
Cel mai recent răspuns: deea86 , utilizator 00:21, 5 Noiembrie 2011
Intelegem ca infractiunea a fost savarsita cu intentie, nu din culpa.
Daca iese si la munca, atunci trebuie sa execute efectiv 16 luni inainte sa ceara liberarea conditionata.
multumesc,dar asa de mult trb sa execute,adica face deja 2 ani (8 luni la an nu?)si da iese si la munca.
Cum face deja 2 ani? de cand e in penitenciar?

Trebuie sa execute efectiv cel putin jumatate din durata pedepsei, adica 16 luni ( un an si 4 luni), apoi poate fi liberat conditionat, cf. art. 59 alin. (2) Cod penal.
el are 7 luni de cand e acolo,dar eu am sp ca daca trebuie sa execute 16 luni e ca si cum ar executa 2 ani ca se ia in calcul 8 luni la an nu? dar am inteles acum cum se calculeaza.multumesc mult
Pt fiecare zi in care iese la munca, i se scad zile din pedeapsa, dar nu intotdeauna 8 luni executate = 1 an din pedeapsa.
Ramane valabil ce am scris mai sus, trebuie sa stea 16 luni, deci mai are 9 luni ramase, si sa iasa la munca in continuare.
Succes si rabdare:) !

Alte discuții în legătură

Reducere pedeapsa Lemg Lemg Buna seara!Am si eu o intrebare...sotul meu are de efectuat o pedeapsa cu inchisoarea de 2 ani si trei luni pt vatamare corporala din culpa.Aceasta pedeapsa ... (vezi toată discuția)
Anul de puscarie melinaR melinaR buna dimineata am o intrebare care tot ma chinuie si nu ii pot gasi raspuns nepotul meu are o condamnare de 7 si 6 luni din care a executat 4 ani si 2 luni ... (vezi toată discuția)
Cat este calculat anul in penitenciar klay klay vreau sa stiu si eu daca anul din pedeapsa cu inchisoare se calculeaza de 8 luni?:\">:\"> (vezi toată discuția)