avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie de concediere prezentata la ITm inainte de a ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie de concediere prezentata la ITm inainte de a fi emisa

ce articole de lege, au fost incalcate, daca o decizie de concediere a fost prezentata la ITM inainte ca ea sa fie emisa?
precizez ca decizia a fost emisa in data de 08.11.2010, dar pe decizie apare stampila ITM cu data de 05.11.2010.
multumesc pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:49, 6 Noiembrie 2011
probabil e o greseala a celor de la ITM, nu de la firma... ca doar nu a calatorit decizia din viitor in trecut pentru a fi inregistrata retroactiv
@david - adrian1

Este posibil ca decizia sa fie emisa in data de 05.11.2010 si a fost prezentata la Itm, prevederile ei se aplica incepand cu 08.11.2010, daca este asa decizia este corect intocmita.

pe decizie scrie......
decizie nr ....din 08/11.2010

.................textul deciziei..............
...................

emisa la data de 08.11.2010
semnatura..........

deci nu exista nici un dubiu ca aceasta a fost emisa la data de 08.11.2010.
si pe aceasata apare semnatura ITM cu Data de 05.11.2011.
in contestatie am facut referire la acest aspect, dar intimata a motivat ca intradevar a fost prezentata la ITm in data de 05, dar ca ar fi fost inregistrata in revisal cu data de 08. nu mai inteleg nimic. iar daca ITM -ul a gresit asta nu ar trebui sa fie problema mea, ci a lor si a intimatei ca au acceptat acest document
si as dori sa stiu cum as putea sa atac acest act, legat de aceasta situatie. eu cred ca vorbim de un fals deoarece intimata a mai inregistrat si alte documente false la ITM si asta cu largul concurs al ITM-ului. si aici ma refer la un contract de munca cu o semnatura falsa la angajat, iar in contract era trecut un salariu mai mic decat prevede legea pentru 8 ore de munca /zi. nu au respectat salariul minim
Viza ITM pe decizia de concediere a dvs nu constituie conditie ad validitatem a acesteia , chiar daca a fost dusa inainte la ITM ... acesta nu este un motiv de anulare a deciziei dvs ...

Acuzatiile la adresa ITM-ului nu cred ca sunt probate, intrucat in atributiile acestuia nu intra si controlul veridicitatii semnaturilor sau a celor ce s-a stipulat in c.i.m.

Va pun o intrebare retorica : aveti probe prin care sa demonstrati ca ITM -ul cunostea ca acele documente erau false la data prezentarii lor?
da, dar itm-ul ar fi trebuit sa stie ca salariul minim garantat pentru persoane cu studii superioare de lunga durata si care ocupa functii specializatea asa cum este cel de director economic, era la mometul respectiv de 1200, 00lei si nu de 1000,00 lei asa cum au mentionat ei in contractul fals ( conform HG 1051/10.09.2008 - referitor la salariu garantat)

Alte discuții în legătură

Salarizare absolvent studii superioare, bugetar dros dros Sunt absolvent de studii superioare, promotia 2009/2010, cu licenta, si sunt nou angajat, primul loc de munca, intr-o institutie bugetara, incepand cu luna ... (vezi toată discuția)
Salarizare ghiocelioana ghiocelioana aplicare hg 1051/2008-sporuri incluse in salariul de baza (vezi toată discuția)
Includere sporuri in salariu de baza niculinapopa niculinapopa Care este scopul angajatorului in includerea sporurilor de vechime si de firma in salariul de baza si ce consecinte are privitor la cuatumul salariului al ... (vezi toată discuția)