In baza procurii fiicei mele, cu cetatenie romana + neozeelandeza, s-a emis, la cererea mea (in baza procurii mai jos mentionate), ca mandatar, titlu de proprietate asupra terenului aferent unui apartament in tara, donat de mine fiicei mele, prin notariat in tara
In procura se scrie "imputernicesc pe parintii mei....., impreuna sau separat, sa administreze cu depline puteri si sa inchirieze dreptul de proprietate ce-l detin asupra apartamentului...."
"Pentru indeplinirea prezentului mandat, mandatarii mei ma vor reprezenta in fata organelor puterii si administratiei de stat (primarie, etc.)....vor lua masurile ce se impun pentru o buna conservare si administrare a apartamentului, .....vor semna in numele meu si pentru mine oriunde va fi necesar, semnatura fiindu-mi opozabila"
Am fost anuntat ca a fost emis titlul de proprietate.
La prezentare la primarie, mi s-a comunicat ca, pentru preluarea titlului de proprietate, in numele fiicei mele, sa prezint o noua 'procura speciala si autentica'; desi demersurile pentru obtinerea titlului de proprietate
Intrebare:
- este legal sa mi se elibereze titlul de proprietate in baza procurii susmentionate, fara a mi se cere o noua procura ?
mentionez ca, pentru eliberarea si autentificarea unei procuri, fiica mea ar trebui sa se adreseze consulatului ambasadei Romaniei in Australia, intrucat in Noua Zeelanda, nu exista consulat imputernicit in acest sens; in plus, datorita obligatiilor familiale si profesionale, dar si costului ridicat al calatoriei, fiica mea nu se poate deplasa in tara.
Va multumesc,
moise zamfir
Cel mai recent răspuns:
ContSters103772 , utilizator
20:57, 5 Noiembrie 2011