avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dreptul muncii- redistribuire personal pe un alt post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dreptul muncii- redistribuire personal pe un alt post

Vă rog să mă sprijiniţi în clarificarea unei situaţii cu care mă confrunt. Fiind o unitate bugetară, pe posturile vacante nu putem angaja personal, dar avem posibilitatea să redistribuim personal angajat din cadrul instituţiei noastre.
În codul muncii, la articolul 48, se precizezază că putem să modificăm temporar locul şi felul muncii, fără consimţământul salariatului, noi avem acordul salariatului, dar întrebarea mea se referă la modul de plată a celui care este trecut pe un alt post.
Pentru a lămuri situaţia mă văd nevoită să mai adaug câteva detalii: pentru postul pe care se face trecerea este nevoie de susţinerea şi promovarea unor cursuri de specialitate, pentru a putea fi angajat şi implicit plătit calificat. Persoana care va fi trecută pe postul vacant nu are cursurile respective, dar se va înscrie imediat, urmând ca în următoarele 6 luni să primească calificarea.
Nu găsesc baza legală pentru a face acestă menţiune în decizia de modificare temporară a postului şi nu ştiu cum trebuie plătit angajatul:
1. la vechiul salariu pentru postul avut până acum,până la primirea certificării de calificare;
2. la noul post ca angajat debutant (nu există necalificat pentru postul respectiv)
3 sau ca la detaşare (chiar dacă detaşarea se referă la un alt angajator, nu în aceeaşi unitate) persoana având posibilitatea să primească un salariu mai avantajos, în felul acesta primid salariul celui care a ocupat postul până în prezent.
Mii de scuze dacă am lungit aşa de mult întrebarea. Aştept cu nerăbdare să-mi împărtăşiţi din experienţa dvs.

Alte discuții în legătură

Schimbare functie detasat ContSters146823 ContSters146823 Avem o persoana detasata pe un post temporar vacant. Putem schimba functia acestuia pe un alt post vacant care este deasemeni in conformitate cu pregatirea sa ... (vezi toată discuția)
Detasat consilier debutant... crmnradu crmnradu Buna ziua! Suntem personal contractual (bugetar). Am transformat un post vacant temporar (suspendat) de consilier juridic gr.I.A in consilier juridic ... (vezi toată discuția)
În caz de restrângere a activității.,medicale într-un spital, asistentul medical poate fi mutat fără consimțământul lui în policlinica? Vlad marcela Vlad marcela Bună ziua. Lucrez la secția de neurologie, că asist. medical de 25 de ani, datorita unor lucrări de renovare s-a dispus, redistribuirea, a 5 asistente în ... (vezi toată discuția)