avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Schimbare functie detasat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Schimbare functie detasat

Avem o persoana detasata pe un post temporar vacant. Putem schimba functia acestuia pe un alt post vacant care este deasemeni in conformitate cu pregatirea sa profesionala ? Am cerut si acordul angajatorului sau.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:34, 9 Septembrie 2014
Art.45 C.mun. prevede la teza a II-a doua ca, in mod excepţional, prin detaşare se poate modifica şi felul muncii, dar numai cu consimţământul scris al salariatului.
In cazul in care schimbarea locului de munca este facut de catre angajator, dar noi suntem unitatea in care acest salariat este detasat de catre angajatorul sau, de aceea am cerut un acord de la acesta si nu de la salariat.
O sa iau un acord si salariatului sa fie totul in regula.
Multumesc.
Modificarea functiei se face numai cu acordul scris al salariatului detasat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detasarea de la un compartiment la altul in aceiasi unitate validunca validunca detasarea se poate face in aceiasi unitate de la un compartiment la altul cu schimbarea felului munci, functie, program de lucru , postul pe care urmeaza sa il ... (vezi toată discuția)
Detasat consilier debutant... crmnradu crmnradu Buna ziua! Suntem personal contractual (bugetar). Am transformat un post vacant temporar (suspendat) de consilier juridic gr.I.A in consilier juridic ... (vezi toată discuția)
Transformare post crmnradu crmnradu Buna ziua! Intr-o institutie publica (pers. contractual) postul vacant temporar (suspendat pe per. indelungata) poate fi transformat intr-un post cu un grad ... (vezi toată discuția)