avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... În caz de restrângere a activității.,medicale ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

În caz de restrângere a activității.,medicale într-un spital, asistentul medical poate fi mutat fără consimțământul lui în policlinica?

Bună ziua. Lucrez la secția de neurologie, că asist. medical de 25 de ani, datorita unor lucrări de renovare s-a dispus, redistribuirea, a 5 asistente în Policlinică, fac și eu parte dintre ele. Se poate face această redistribuire, fără acordul meu? Care sunt criteriile după care se pot face?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:13, 6 Septembrie 2019
In unele situatii,angajatorul poate decide unilateral modificarea temporara a locului şi felului muncii, fără consimţământul salariatului,
Mulțumesc, pentru răspuns. Îmi puteți spune vă rog, care sunt situațiile în care angajatorul, poate decide detașarea angajatului, fără acordul acestuia. Țin să precizez că, nu am avut nici un fel de abateri, pe parcursul celor 25 de ani de muncă.
1. Detasarea nu sepoate dispune in cadrul aceleasi unitati ...

2. Detasarea presupune doi angajatori, unul care detaseaza si unul la care este detasat angajatul.

3. Detaşarea este obligatorie, salariatul neputând refuza executarea detaşării, în caz contrar fiind susceptibil a răspunde disciplinar, inclusiv cu desfacerea disciplinară a contractului de muncă.
Având în vedere că în Codul muncii nu sunt stabilite motivele pentru care salariatul poate refuza detaşarea, se poate aprecia că vor fi aplicabile prin analogie dispoziţiile altor acte normative care prevad asa ceva.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Septembrie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Mulțumesc pt. răspuns. Astăzi a sosit decizia, fiecare asistent va fi redistribuite pe o perioadă de 6 luni pe secțiile din spital, care au deficit de personal. Vă rog să îmi spuneți, se poate face această redistribuire, fără acordul nostru? Care sunt consecințele, în cazul în care refuzam redistribuirea?
Vreau să menționez, că și salariul va scădea, pe perioada redistribuirii.

Alte discuții în legătură

Detasare personal Andi Andreea Andi Andreea Buna ziua, Se pot detasa angajatii dintr-o firma , iar aceasta sa ramana fara activitate? Si daca angajatii refuza detasarea , ce ar trebui sa faca ca sa nu ... (vezi toată discuția)
Refuz detasare Ananik Ananik Buna ziua! Care sunt motivele pentru care salariatul poare refuza detașarea? (vezi toată discuția)
Refuz detasare ginnyy ginnyy Poti inceta disciplinar CIM salariat pt refuz detasare? Multumesc! (vezi toată discuția)