avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... perimarea apelului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

perimarea apelului

ce inseamna perimarea apelului ? stigera procesului sau doar a apelului
Expresia "perimare"; inseamna ca o cerere sta in nelucrare timp de un an. Adica apelul a fost suspendat. Timp de un an oricare parte poate face o cerere de repunere pe rol cu respectarea dispozitiilor date de instanta de apel.
Dupa un an se va judeca perimarea si daca sunt motive temeinice din partea partilor se poate repune cererea de apel pe rol. Dar in cele mai multe cazuri se admite exceptia perimarii si se inchide dosarul. Dar in termenul prevazut de lege se foate formula o noua cerere de apel, cu plata integrala a TT si TJ, deasemeni se pot folosi probele din dosarul anterior inchis. Succes.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Inseamna ca partile nu au mai staruit sa se judece procesul si, daca a trecut un an de cand procesul a fost lasat ,,in nelucrare,, , s-a perimat , adica s-a stins, iar un nou apel nu mai este posibil in acea cauza.Unul dintre efectele perimarii apelului este ramanerea definitiva a hotararii primei instante, insa doar de la momentul la care se pronunta hotararea de perimare.
De fapt hotararea primei instante devine definitiva si irevocabila, intrucat nici cererea de recurs nu ar mai putea fi facuta , fiindca nu se poate ,,sari,, peste apel, daca legea prevede si aceasta cale de atac.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repunere pe rol mariazet45 mariazet45 buna ziua ,in anul 2010 luna noiembrie ziua 9 a fost suspendata o cauza dintr un proces de stabilire paternitate declinare ,am primit hotarare judecatoreasca ... (vezi toată discuția)
Perimare in apel nucu$ nucu$ Un dosar aflat in faza de apel , suspendat pentru lipsa partilor timp de 1 an, poate fi perimat din oficiu? (vezi toată discuția)
Termenul de perimare danimarinescu danimarinescu In prima instanta la jud Cornetu intr-o cauza de PARTAJ JUDICIAR , s-a dat o hotarare in favoarea reclamantului . Horatarea a fost atacata cu apel la TB in ... (vezi toată discuția)