avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cu referirea la prescriptia dreptului de uzufruct....
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cu referirea la prescriptia dreptului de uzufruct....

Mas interesa daca decretul 167/59 are precizari legat de prescriptia dreptului de uzufruct,in cazul in care nu s-a uzat de el.Sau alta lege sau alt decret are referiri la acest aspect.
Cel mai recent răspuns: B_M_Mihai , utilizator 15:07, 15 Noiembrie 2011
Ce va intereseaza mai exact?
Daca se poate executat silit dreptul de uzufruct viager. Uzufructuarul are datorii , au mai fost executate alte imobile in contul creantei, chiar imobilul in a carui c.f. a fost inscris dreptul de retentie, acest imobil a fost adjudecat in contul creantei si a intrat in proprietatea creditorului. Acest imobil putea fi trecut in proprietatea creditorului?Avand in vedere ca in decizie scria , evacuare conditionata de plata sumei(stabilite de instanta) drepul de retenie fiind trecut in c. f. cum am mentionat anterior. Creditorul nefiind indestulat a trecut la executarea silita a dreptului de uzufruct imobiliar.
Da, uzufructul viager se poate executa silit.
Bun am inteles.Mar interesa inca stingera uzufructului,daca se poate in cazul in care dreptul de uzufruct viager este sub executare silita.
-prin stingerea uzufructului in cazul de neuz (care este timpul de neuz)
-prin stingerea uzufructului in cazul de abuz (stricaciuni ori prin folosinta bunului de catre uzufructuar care duce la degradere)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anularea dreptului de uzufruct ally22chuchita ally22chuchita Buna ziua. Am cumparat un imobil cu bani donati de la mama si am acordat drept de uzufruct viager atat pentru mama cat si pentru sotul acesteia (nu este tatal ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in situatia in care o persoana locuieste in baza unui ... Anca 123 Anca 123 Buna ziua, In situatia in care o persoana locuieste in baza unui testament (uzufruct viager) in imobilul ce imi revine mine ca mostenitor si nu isi achita ... (vezi toată discuția)
Habitatie viagera ccccarla ccccarla Buna ziua, in anul 1997 am cumparat un apartament,in acel moment aveam prieten9cetatean italian) si este trecut cu habitatie viagerav in cobtract.Din anul ... (vezi toată discuția)