avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Contestare proces verbal de contraventie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Contestare proces verbal de contraventie

In cazul in care intrun proces verbal de contraventie nu se mentioneaza posibilitatea contravenientului de a achita jumatate din minimul amenzii in termen de 48 de ore , se poate anula procesul verbal? Daca nu atunci ce decizie poate lua instanta in acest caz?
Cel mai recent răspuns: laurentiu8700 , utilizator 21:37, 25 Septembrie 2008
FGaptul ca nu ati precizat pentru ce fapta s-a aplicat sanctiunea nu putem vorbi de anularea procesului verbal. Sant sanctiuni unde nu se aplica aceasta posibilitate de a achita jumatate din minimul amenzi si astfel procesul verbal sa fie corect intocmit.
In actul normativ se prevede posibilitatea contravenientului de a achita jumatate din minimul amenzii in 48 de ore, dar agentul constatator nu a mentionat acest lucru in procesul verbal; in rest procesul verbal este corect intocmit. Poate fi vorba de anularea procesului verbal de catre instanta pentru acest motiv? Sau se poate dispune alta masura ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare proces verbal de contraventie; motiv de nulitate laurentiu8700 laurentiu8700 Agentul constatator nu a mentionat in procesul verbal de contraventie posibilitatea achitarii de catre contravenient a jumatate din minimul amenzii i. Actul ... (vezi toată discuția)
Amenda circulatie se poate plati jumatate in 48 de ore ? pisicoasa pisicoasa Am luat o amenda pentru ca am intors pe linia continua in cuantul de 540 lei si 6 puncte penalizare. Domnul agent de politie a uitat insa sa specifice ca pot ... (vezi toată discuția)
Posibilitate achitarii a jumatate din minimul sanctiunii s.stefan s.stefan Buna ziua, Plangerea impotriva procesului verbal de contraventie a fost respinsa iar solutia data de instanta am vazut-o pe site-ul de specialitate. In ... (vezi toată discuția)