avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1069 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Garant Ipotecar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Garant Ipotecar

Am mai adresat aceeasi intrebare pe forum cu ceva timp in urma,insa nu sunt lamurit cu acest termen de garant ipotecar.Pe scurt X este garant ipotecar intr-un contract de credit cu garantie imobiliarareala: cota parte dintr-un apartament,nu are contract de garantie personala sau alt fel de contract.In schimb astazi am vazut in contractul de ipoteca este o clauza:Debitorul Ipotecar si Garantii Ipotecari sunt de acord cu luarea inscriptiei ipotecare si renunta la BENEFICIUL DE DISCUTIE SI DIVIZIUNE.Adica banca poate obliga pe X sa plateasca creditul lui Y si sa puna sechestru pe alte bunuri ale lui X in afara apartamentului cu care s-a garantat creditul?
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 08:16, 6 Noiembrie 2011
X raspunde in cazul neachitarii creditului de catre Y, doar cu bunul imobil cu care a garantat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita cota parte credit ipotecar Maximus_Anonimus Maximus_Anonimus Buna ziua, Am nevoie un sfat cu privire la urmatoarea situatie: Un imobil cumparat prin 2 credite ipotecare contractate la o banca (unul pe numele X iar ... (vezi toată discuția)
Executare garantie garant ipotecar ContSters194995 ContSters194995 Am urmatoarea problema: am garantat cu un apartament pentru cineva. Acel cineva nu mai plateste ratele, de fapt are de gand sa nu mai plateasca peste cateva ... (vezi toată discuția)
Garantul ipotecar raspunde cu bunurile sale? Nicoleta Popescu Nicoleta Popescu Buna ziua am girat casa pentru firma fratelui meu firma a dat faliment,am fost contctact de catre banca in vedere solutionarii ceditului respectiv si m-au ... (vezi toată discuția)