avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperare prejudiciu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperare prejudiciu

Sunt noul director al unei scoli și am "moștenit" o problemă cu curtea de conturi a vechii conduceri. Acum trebuie să iau măsuri pentru recuperarea prejudiciului care este de vreo 8000 ROn de la niste studii de fezabilitate si 15000 RON de la o lucrare de reabiliatre facută de o firmă la o scoala pe care o aveam in centrul bugetar. Cu aceasta din urma am inteles ca a venit dirigintele de santier cu o factura in rosu cu suma respectiva. Ce pot sa fac? Trebuie sa dau in judecata vechea conducere? Să angajez un avocat care să reprezinte școala sau să cer asistență juridică inspectoratului școlar? Ei nu sunt prea ... receptivi la cererea mea!!!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:01, 6 Noiembrie 2011
Recuperarea prejudiciului trebuie facuta de la cei vinovati de producerea lui. Pentru aceasta vor trebui actionati in judecata. Cereti avizul forului dvs. superior in acest sens. Privitor la angajarea unui avocat, este prudent sa o faceti in conditiile in care nu vi s-ar acorda asistenta juridica de catre forul superior.
Nu este nevoie de avizul forului superior pentru a actiona in instanta ... asistenta juridica pentru reprezentare o puteti solicita de la ISJ sau de la Consiliul Local , dar va puteti angaja si avocat daca va permie bugetul ...
Intr-adevar, avizul forului superior nu este necesar pentru actionarea in judecata, insa dupa parerea mea, este recomandabil.
Alimanescu George a scris:

Intr-adevar, avizul forului superior nu este necesar pentru actionarea in judecata, insa dupa parerea mea, este recomandabil.


Nici recomandabil nu ar fi ... forurile superioare ii vor transmite ca este de datoria lui ca director sa recupereze acele prejudicii ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract cu firma de constructii mihaelasfr mihaelasfr Buna ziua Am incheiat acum doua saptamani, un contract cu o firma pentru construirea la rosu a unui P+1E. In contract s-au precizat nr de zile in care ... (vezi toată discuția)
Exista prevederi legale care sa permita unui director de scoala sa angajeze avocat? anele2010 anele2010 1. Exista prevederi legale care sa permita unui director de scoala cu personalitate juridica, sa angajeze avocat din bugetul alocat scolii, tocmai cand ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de antrepriză cu grave erori de execuție: cum pot constrânge constructorul să-mi restituie sumele care nu i se cuvin? vasea_13 vasea_13 Buna ziua! Va rog sa-mi dati un sfat la problema pe care o expun: In ianuarie am incheiat un contract cu o firma in vederea construirii unei case la rosu. ... (vezi toată discuția)