avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Viza flotant
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Viza flotant

Buna ziua,
ce se intampla daca stau in acelasi oras cu cel trecut in CI, dar locuiesc la alta adresa decat cea din CI, fara a avea viza de flotant ? In locuinta respectiva (a unei bune cunostinte, careia nu-i platesc chirie), achit toate datoriile (intretinere etc)
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Justitiarul71 , utilizator 19:45, 8 Noiembrie 2011
Sunteti pasibil de amenda. Legal trebuie sa va faceti o resedinta acolo unde locuiti statornic pe o perioada mai mare de 30 de zile. In cazul dvs. nu vad de ce sa nu recurgeti la o modalitate legala, mergeti cu prietena la evidenta persoanelor, cu taxa de timbru platita in valoare de 4 lei, certificatul de nastere, cartea de identitate si prietena cu cartea de identitate si contractul pe casa, toate in xerox si bineinteles original. Cererea o primiti gratuit de la ghiseu, prietena semneaza de primire in spatiu si 1 an stati linistit.
Resedinta se inscrie in actul de identitate la cererea persoanei fizice care locuieste mai mult de 15 zile la adresa la care are locuinta secundara.
Pentru inscrierea vizei de resedinta nu va trebuie certificatele de stare civila.
bep are dreptate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este viza de flotant necesara pentru schimbarea de domiciliu in acelasi oras ? bogdan_Asdasd bogdan_Asdasd Buna ziua, Am fost in urma cu cateva zile la politie pentru a depune plangere pentru distrugere unui vecin, mi-a aruncat sticle de alcool pe masina, de pe ... (vezi toată discuția)
Schimbare domiciliu sau resedinta in cartea de identitate hp777 hp777 Buna ziua. Tatal meu este in situatia in care in cartea de identitate are un domiciliu, dar printr-o hotarare judecatoareasca urmeaza sa primeasca o hot. ... (vezi toată discuția)
Viza de flotant este obligatorie? ContSters89081 ContSters89081 Buna ziua. Daca se inchiriaza un spatiu cu acte legale - contract de inchiriere inregistrat la sectia financiara - mai este necesar/OBLIGATORIU ca proprietarul ... (vezi toată discuția)