avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Sulte - au trecut zece ani si nu au fost platite. Ce ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Sulte - au trecut zece ani si nu au fost platite. Ce se poate face pentru radierea din cartea funciara?

buna ziua, am si eu o intrebare va rog frumos, in urma partajarii casei batrinesti ,s au atribuit unui lot mai multe sulte, au trecut zece ani de la hotarirea ramasa definitiva , si fratii nu si au cerut sulte le, ce pot sa fac pentru a nu avea incurcaturi la cadastru si intabulare? multumesc
Cel mai recent răspuns: definitiv , utilizator 21:26, 7 Noiembrie 2011
Cadastrul puteti sa il faceti, problema intervine la intabulare. Trebuie sa faceti in instanta o actiune in recunoasterea prescriptiei, si veti intabula in baza hotararii judecatoresti def. si irevoc. Angajati-va un avocat.
Sau daca dau fratii declaratii notariale ca au primit sau renunta la sulte...dar ma indoiesc ca vor dori.
actiune in instanta, dureaza mult timp? si la cat ma duce cheltuiala angajind un avocat? multumesc
Teoretic nu dureaza mult, dar deja se dau termene in aprilie ( in provincie), in Bucuresti am inteles ca mai indepartate...
Discutati in particular cu un avocat pt informatii despre onorariu, regulamentul forumului nu permite afisarea acestora.
Daca fratii nu vor sa primeasca banii sau nupot fi gasiti, mergeti si consemnati banii ca CEC sau o alta unitate bancara si apoi mergeti la un executor judecatoresc. Acesta va trebui sa va intocmeasca un proces verbal de consemnare a datoriei care sa arate faptul ca cei care trebuiau sa primeasca banii nu s-au prezentat si in felul acesta va "elibereaza" de datorie. Procesul verbal il prezentati la intabulare si nu trebuie sa va treaca sultele in cartea funciara, adica imobilul trebuie sa fie liber de sarcini.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sulte ContSters227652 ContSters227652 vreau sa fac cadastru si intabulare la casa, in urma partajarii au fost puse sulte pe care trebuia sa le platesc, au trecut 10 ani de atunci si partile nu au ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa cer instantei? glo glo datorez unei persoane o suma de bani cu titlu de silta. obligatia este prevazuta prin hotarare judecatotareasca definitiva din 2006. Dar nu am putut da ... (vezi toată discuția)
Executare silita cheltuieli de judecata din sulta Vilb Vilb Impreuna cu fratii mei, suntem trei si cu un frate vitreg am mostenit o garsoniera de la tata, fratele vitreg nu a vrut sa se prezinte amiabil si apoi a ... (vezi toată discuția)