avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cerere de revizuire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cerere de revizuire

Buna ziua! Am citit pe diferite site-uri despre cererea de revizuire, insa nu am inteles exact,cum stau lucrurile, asa ca am decis sa va adresez intrebarile mele,cu speranta unui raspuns. Intr-un proces civil, care a urmat instantele ierarhic, terminand cu recurs la Curtea de Apel, in ce situatii se poate depune cerere de reviziure? Si cui ar trebui adresata? Se depune in termen x de la pronuntare sau de la comunicarea hotararii definitive? Se poate depunde, daca doua instante au dat aceeasi hotarare si la recurs s-a ajuns la o alta hotarare?Orice informatie pe intelesul meu, poate fi de ajutor. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: vittalush , utilizator 21:52, 7 Noiembrie 2011
Atunci, sa discutam la concret. Fostului meu sot i s-au atribuit 70% din masa partajabila, chiar daca nu a adus dovezi convingatoare in acest sens si am lucrat cot la cot, in firma pe care a detinut-o si care a fost infiintata in cadrul casatoriei. Nu sunt de acord doar cu 30% cota mea, intrucat am probat cu multe acte aportul meu in casnicie si firma sa. Ma gandesc serios la depunerea unei cereri de revizuire, insa ma gandesc si altfel, daca mai merita efortul,tinand cont de faptul, ca am stat cu acest proces de partaj, 5 ani.
nu este caz de revizuire, va nemultumeste modul in care a fost solutionat fondul, adica mai pe intelesul oricui modul in care judecatorii au apreciat ce vi se cuvine dvs. si ce anume sotului, analizind toate actele din dosar
aveti cumva impresia ca ati fost nedreptatita dpdv al unui proces echitabil?
cu tot respectul pentru dom'inginer, mai bine sa mergeti la un avocat
el ar trebui sa va ajute sa formulati anume ca o cale extraordinara de atac
exista practica CtEDO care spune ca calea de atac a revizuirii
prin modul in care este depusa, si admisa, prin esenta ei este similara
cu recursul in anulare, care este contrar literei si spiritului Conventiei Europene
in acelasi mod in care a fost constatat in cauza Brumarescu c.Romaniei
(pentru detalii cautati cauza Popov c.R.Moldova nr.2, cererea nr. 19960/04)
daca se admite cererea d-stra de revizuire spuneti oponentului sa ma contacteze :)
scriu pentru el plingerea la CEDO - are sanse de 100%

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine poate ataca o hotarare civila definitiva daca s-a dovedit (penal) obtinerea ei cu inscrisuri false ? scarlet scarlet Mai poate fi desfiintata o hotarare civila ramasa definitiva daca se dovedeste in penal ca s-au folosit inscrisuri false? Cercetarea penala a demarat mai ... (vezi toată discuția)
Revizuirea hotararii Liliana Tanase Liliana Tanase Am castigat un proces la tribunal. La curtea de apel am pierdut. La ce instanta trebuie sa adresez cererea de revizuire a hotararii definitive si irevocabile ... (vezi toată discuția)
Termen contestatie in anulare...? ramy84 ramy84 S..C. X S.R.L. a depus plangere contraventionala impotriva unui proces verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor emis de OPC. Instanta de fond a ... (vezi toată discuția)