avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Gard electric pentru protectie proprietate
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Gard electric pentru protectie proprietate


Este vorba de o proprietate privata de 25oo mp ,in cadrul careia s-a amenajat o gradina de zarzavat care este vizitata de animale salbatice (caprioare si iepuri salbatici).Proprietarul ar dori sa achizitioneze un gard electric( de la o societate autorizata) ,care are urmatoarele date tehnice:alimentare baterie de acumulator de 12 V,tensiune debitata pe gard 8 kV(soc electric la atingere).
Intrebarea ar fi ,daca legislatia in vigoare permite instalarea acestui dispozitiv si care ar fi conditiile legale.
Mai exista posibilitatea ,ca proprietatea sa fie traversata si de oameni(mai ales la gradina cu zarzavaturi :D ), fara acordul proprietarului,aceasta fiind amplasata la iesirea dintr-un oras.
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Muresan Felicia , utilizator 17:20, 6 Noiembrie 2011
Art. 1
(1) Prezenta hotarare se aplica unor echipamente electrice de joasa tensiune fabricate in tara sau importate, destinate pietei interne.
(2) In sensul prezentei hotarari, prin echipament electric de joasa tensiune se intelege orice aparat sau echipament proiectat sa fie utilizat la o tensiune nominala cuprinsa intre 50 V-1.000 V in curent alternativ si 75 V-1.500 V in curent continuu.
(3) Nu sunt supuse prevederilor prezentei hotarari echipamentele electrice si fenomenele fizice prevazute in anexa nr. 2.

Art. 2
(1) Echipamentele electrice prevazute la art. 1 alin. (1) si (2), construite in concordanta cu bunele practici ingineresti in materie de securitate in vigoare in Romania sau Uniunea Europeana, pot fi introduse pe piata numai daca nu pun in pericol securitatea oamenilor, animalelor domestice si bunurilor mobile si imobile, atunci cand sunt instalate corespunzator, intretinute si utilizate in conformitate cu scopul pentru care au fost fabricate.
(2) Cerintele esentiale de securitate mentionate la alin. (1) sunt prevazute in anexa nr. 1.

Art. 3
Echipamentele electrice de joasa tensiune care indeplinesc cerintele esentiale de securitate prevazute la art. 2 si sunt supuse conditiilor prevazute la art. 4 si 7 nu pot face obiectul interzicerii introducerii pe piata si punerii in functiune din considerente de securitate.
Da,dar Hotararea prevede urmatoarele in Anexa.2


ANEXA Nr. 2 - ECHIPAMENTE SI FENOMENE FIZICE care nu sunt supuse prevederilor prezentei hotarari

1. Echipament electric pentru utilizare in atmosfera exploziva
2. Echipament electric pentru utilizare radiologica si medicala
3. Componente electrice pentru lifturi de marfuri si de persoane
4. Contoare de energie electrica
5. Fise si prize de uz casnic
6. Sisteme de supraveghere cu gard electric
7. Interferente radioelectrice
8. Echipamente electrice specializate, utilizate pe nave, avioane sau calea ferata, care se supun prevederilor elaborate de organizatiile internationale la care Romania este parte.

<Hotarare privind asigurarea securitatii utilizatorilor de echipamente electrice de joasa tensiune, 457/2003, republicata 2007 >



Deci sistemul de supraveghere cu gard electric,care ma interesa de fapt ,nu intra sub incidenta acestei hotarari.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masurare priza de pamant popanaid popanaid Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca o societate comerciala care are atestat ANRE tip B si C2A, poate sa faca masuratori pentru prizele de pamant sau trebuie ... (vezi toată discuția)
Reglementari europene Lucman Lucman Exista in legislatia romana prevedere potrivit careia reglementarile europene (EN, SR EN) referitoare la un produs primeaza in fata celor romane (STAS) sau ... (vezi toată discuția)
Autorizare interna electricieni joasa tensiune Mihai Alice Mihai Alice Buna ziua, Angajatul-persoana fizica a carui functie este de electrician si lucreaza doar in conditii de joasa tensiune, necesita o autorizare emisa de ANRE, ... (vezi toată discuția)