avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere in baza art 65 fara desfiintarea locului de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere in baza art 65 fara desfiintarea locului de munca

Buna ziua.
In decizia de incetare a contractului individual de munca este specificata desfiintarea postului ocupat ca urmare a dificultatilor economico-financiare a reorganizarii aceasta ducand la concediere in baza art 65(1).
In urma unui proces in care am contestat aceasta decizie,instanta a dispus reintegrarea mea pe postul detinut inaintea emiterii deciziei de concediere datorita faptului ca firma nu a depus in instanta actele ce au stat la baza emiterii deciziei de concediere,nefacand astfel dovada dificultati economice sau a reorganizarii iar din raportul de expertiza facut sa constatat ca firma a mers pe profit si nu pe pierdere.
Firma a facut recurs la aceasta hotarare motivand ca "instanta trebuia sa puna in discutia partilor necesitatea administrarii de probe pe acest capat de actiune",probe pe care intelege sa le depuna in instanta de recurs fara organigrama insa,ca aceasta nu exista cum nu a existat nici la momentul concedierii.
In proces,la primele doua termene avocatul meu a cerut ca firma sa depuna organigrama iar instanta a dispus ca firma sa depuna actele ce au stat la baza intocmirii deciziei de concediere.Acest lucru nu inseamna ca instanta a pus in discutie administrarea de probe pe acest capat de actiune?
La momentul concedierii mele mai existau 4 salariatii ce aveau ca functie aceeasi functie ca a mea.Acum in recurs specifica ca desfiintarea locurilor de munca sa facut in functie de vechime si de aptitudinile profesionale ale fiecarui salariat insa nu a fost "desfiintat" decat postul acupat de mine cu toate ca si la vechime si la aptitudinii profesionale eram mai avansata ca ceilalti.
Acest criteriu nu trebuia cumva specificat si in decizia de incetare a contractului?
Concedierea a avut loc cu doi ani in urma.La acea data exista un angajat cu o anumita functie iar acum acelasi angajat apare cu functia pe care o ocupam eu.
Art.65 nu exclude posibilitatea angajatorului de a dispune concedierea salariatului pe baza selectiei in functie de competenta,dar fara desfiintarea postului acestuia?
Desfiintarea locului de munca mai este efectiva daca acesta mai apare in structura angajatorului,in organigrama sau in statul de functii sau daca sa reanfiintat acest post si a fost ocupat de un salariat existent la concedierea mea?

va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:30, 6 Noiembrie 2011
1. Desfiinţarea postului este efectivă, dacă postul în cauză a fost definitiv înlăturat din organigrama şi statul de funcţii al angajatorului.
Asadar, daca au desfiintat postul acesta nu mai trebui sa existe in organigrama si in statul de functi al angajatorului ...

2. De asemenea, nu este întemeiată pe o cauză reală şi serioasă, ci este fictivă, desfiinţarea postului urmată la scurt timp de angajarea altei persoane pe acelaşi post reinfiintat la scurt timp dupa concedierea dvs.

3. Criteriile de stabilire a ordinii de prioritati se trec in decizie numai in cazul concedierilor colective ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintare post andreea.cobianu andreea.cobianu Care este procedura de desfiintare a unui post in situatia in care acesta a ramas vacant ca urmare a concedierii disciplinare a salariatului? Am concediat ... (vezi toată discuția)
Concediere car-men car-men Buna ziua, Am si eu urmatoarea problema: Un salariat este concediat deoarece firma nu prea mai are de lucru iar el este unul dintre cei mai slabi. I se face ... (vezi toată discuția)
Desfiintarea posturilor / concedieri individuale membru1 membru1 Buna ziua stimati avocati! am si eu nevoie de un sfat URGENT pe scurt: presedintelui sindicatului,strict confidential, pe data de15 aprilie i-sa inmanat o ... (vezi toată discuția)