avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Uniforma scolara e obligatorie?
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Uniforma scolara e obligatorie?

Buna seara,


daca poate cineva sa ma ajute cu un raspuns....va rog...
La scoala unde am inscrisi copii s-a hotarat de consiliul "nu stiu care", ca este obligatorie uniforma.Drept pentru care copii au fost instiintati la orele de dirigentie ca uniforma este obligatorie , li s-a spus modelul si ce culori vor fii , si bineinteles ca s-a indicat si singura firma de unde am putea achizitiona uniformele.Din cate am inteles tricourile trebuiesc cumparate "polo"...dintr-o mica socoteala reiese ca doar tricoul si vesta pentru cel mare ar costa cam 200 lei#-o#-o#-o., fara a pune la socoteala un pluover si tinuta de sport care nu stiu inca ce marca trebuiesc cumparate.Presupun ca firma care le-a fost indicata copiiilor le are pe toate:O.
Din cate am inteles la tv ca senatul a respins legea privind uniforma obligatorie.
Ca parinte pot fi impotriva acceptarii uniformei scolare????Directoarea ne poate obliga cu asa zisa decizie a scolii sa platim aceste uniforme????

(A mai fost un caz, acum aprox. 5 ani cand directoarea de la aceea vreme a strans bani de uniforme si a plecat cu banii,....revenind apoi ca profesoara in aceeasi scoala.)
in invatamant orice e posibil....dupa ce intra in scoala TOTI elevii sunt vinovati...spun asta pentru ca in 'Regulamentul scolilor din preuniversitar" se spune ceva de genul "in caz ca nu se cunoaste vinovatul raspunde intreaga clasa "...parca in Civil e o regula care stabileste ca 'oricine face o afirmatie trebuie sa o si sustina"....cum sa demonstrezi ca TOATA clasa e vinovata?!?!!...in invatamant nu exista prezumtia de nevinovatie....'nicio pedeapsa fara lege"...asta inseamna ca" toti elevii sunt vinovatii":)...si atunci...cui ii mai pasa de o uniforma?:)...ca unii fac bani de pe urma uniformelor....banii multi...aveti grija sa nu va "arda' copilul la note....
Ultima modificare: Duminică, 6 Noiembrie 2011
arhontele, utilizator
Nu exista o asemenea prevedere in Regulamentul de Organizare si Functionare a Invatamantului Preuniversitar. Ce spuneti dvs. este o amintire arhaica din perioada comunista.

Mie mi se pare normal ca copii sa aiba uniforma la scoala. Dar, conducerea scolii nu poate impune o anumita firma ci doar modelul si topicul culorilor.

Puteti solicita Consiliului Parintilor sa ceara ridicarea acestei cerinte. Consiliul de Administratie a liceului nu poate lua nici o decizie fara votul reprezentantilor parintilor (3) si a reprezentantului elevilor (1, Presedintele Consiliului Elevilor)
evident ca nu exista:))
ARTICOLUL 132

(1) Elevii vinovati de deteriorarea bunurilor unitatii de invatamant platesc toate lucrarile necesare reparatiilor sau suporta toate cheltuielile pentru inlocuirea bunurilor deteriorate.
(2) In cazul in care vinovatul nu se cunoaste, raspunderea materiala devine colectiva, revenind intregii clase....

Dar asta ce inseamna?:)))Cum ii poti demonstra unui judecator ca TOTA clasa e vinovata!?!!!! Justitie medievala....
Regulamentul repectiv nu se mai aplica incepand cu 1 septembrie 2011.
Ultima modificare: Duminică, 6 Noiembrie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat
Regulamentul respectiv inca se aplica...desi juridic a iesit din vigoare...la fel ca toate numirile de directori ,inspectori cu delegatie....in momentul in care o lege iese din vigoare ar trebui sa nu mai produca efecte nici actele secundare(metodologii,regulamente,numiri temporare in functii etc)date in baza ei...asta i invatamantul...
Ultima modificare: Duminică, 6 Noiembrie 2011
arhontele, utilizator

Alte discuții în legătură

Bună ziua, sunt elevă în clasa a 12-a iar anul acesta a venit ... allex.xvi allex.xvi Bună ziua, sunt elevă în clasa a 12-a iar anul acesta a venit un nou director la noi la liceu. Cum a venit, a început să facă schimbări drastice în ... (vezi toată discuția)
Uniforma scolara mihaialbert mihaialbert Buna ziua. Am un copil in clasa a doua. Astazi ni s-a comunicat ca uniforma scolara este obligatorie la unitatea de invatamant la care este copilul meu. In caz ... (vezi toată discuția)
Dreptul elevului la personalitate Radamante Radamante 1.Codul Civil -art. 58 Drepturi ale personalităţii (1) Orice persoană are dreptul la viaţă, la sănătate, la integritate fizică şi psihică, la ... (vezi toată discuția)