avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Bună ziua, sunt elevă în clasa a 12-a iar anul ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Bună ziua, sunt elevă în clasa a 12-a iar anul acesta a venit ...

Bună ziua, sunt elevă în clasa a 12-a iar anul acesta a venit un nou director la noi la liceu.

Cum a venit, a început să facă schimbări drastice în liceu.

Aveam probleme cu fumatul elevilor în incinta școlii, inclusiv în toalete, ceea ce este ilegal. Încercarea lui de combatare a acestei probleme a fost să pună încă din prima săptămână profesori/doamnele de serviciu/bibliotecarul școlii să stea paznici la toate băile. Eu știu că nu este tocmai legal să fim monitorizați când și de ce mergem la baie.

A fost un incident săptămâna trecută cu o elevă din clasa a 12-a care s-a dus la baie, în pauză, pentru că avea o problemă personală și a intrat Directoarea Adjunct peste ea în toaletă, nu a intrat doar în baie, i-a deschis ușa la WC și i-a zis să iasă pentru ca miroase a țigări și sigur ea a fumat, deși o văzuse cum abia a intrat în toaletă.

Au mai fost incidente de aproape aceeași natură tot în baia fetelor, când a intrat DOMNUL bibliotecar ca să le de afară pe fete dar și la baia băieților unde profesorii intrau peste ei și încercau să îi dea afară.

A doua zi, o altă clasa de a 12-a a avut ședință cu părinții și cu elevii unde a venit și domnul director. În această ședință, o prietenă de-a elevei victimizate a adus acest incident la atenția directorului și acesta i-a cerut să vină împreună cu victima incidentului a doua zi la el în birou. Când au fost la el în birou, acesta le-a zis, pe lângă subiect, că fetele de vârsta lor sunt atât de imature și naive și că dacă el ar vrea, ar putea să facă o elevă să se îndrăgostească de el și dacă ar refuza-o, acea fată ar putea să își facă rău și el ar fi vinovat. Acest lucru mi s-a părut foarte deplasat și scârbos, că alte cuvinte nu am cum să descriu. De asemena, la această întâlnire a luat parte și Directoarea Adjunct, cea care a intrat peste elevă în baie, și nu a oprit comentariile nepotrivite ale domnului director, ci chiar a râs la ele, ea fiind mama a două fete cu câțiva ani mai mici decât victima ei.

Tot cu doamna directoare adjunct au fost mai multe fete care s-au plâns că le-a făcut observații în legătură cu ținuta lor, pe o fata din clasa a 12-a chiar a luat-o de mână și a tras-o la o parte și a întrebat-o “Vrei să îți scriu o mustrare din cauza tricoului tău acum?”. Școala mea încă nu are o uniformă oficială iar observațiile făcute acestor fete au fost făcute pe nedrept. De asemenea, băieților care au purtat pantaloni scurți sau rupți nu li s-a zis nimic când până acum, lor le-au fost făcute observații mai des decât fetelor.

După alte câteva zile, s-a ținut o altă ședință cu părinții și cu elevii, de data asta la o clasă de a 5-a, în care domnul director s-a luat de o fetiță că nu avea părul prins iar în “Regulamentul de ordine interioară”, la secțiunea uniformei nu scrie nimic legat de cum ar trebui un elev sau o elevă să aibă părul.

Liceul meu este un liceu teoretic dintr-un municipiu relativ mic iar domnul director vrea să îl transforme în colegiu/colegiu național când nu îndeplinește aproape nici un criteriu pentru ca acest fapt să se întâmple. Totodată cu aceasta transformare, și-a exprimat dorința de a destrăma Consiliul Școlar al Elevilor, pe motiv că ar lupta prea mult pentru drepturile elevilor când acesta îi este rolul, așa cum prevede “Statutul elevului”.

Toate aceste situații sunt lipsă de respect a drepturilor elevilor din partea direcțiunii si nerespectarea persoanelor care îți sunt inferioare statutului tău. Nu mi se pare corect să nu fie nimeni din conducere care a aprobat aceste idei ținut responsabil.

Întrebările mele pentru dumneavoastră ar fi:
1. Poate CȘE-ul să întocmească o reclamație despre incidentele din băi și despre monitorizarea acestora?
2. În cel mai rău caz, se va poate întocmi o anchetă împotriva direcțiunii?
3. Dacă aceste situații continuă, pot elevii victimizați să dea declarații, chiar dacă nu au înregistrări cu ce s-a zis, dar au martori?
4. Ce sancțiuni vor suferi domnul director și doamna directoare pentru aceste incidente?

Alte discuții în legătură

Abuz din partea directiunii ContSters331765 ContSters331765 Buna, sunt elev în clasa a XII-a la un liceu din nordul țării, în care legile, regulamentele și deciziile se aplică în defavoarea elevilor, și în care ... (vezi toată discuția)
Refuzul predarii diplomelor de absolvire de catre director Octav016 Octav016 Buna ziua! In urma cu ceva timp, mai exact pe la jumatatea clasei a XII-a impreuna cu colegii mei am intrat in practica comasata timp de 5 saptamani deoarece ... (vezi toată discuția)
Abuzul de putere al unui "polițist" în cadrul unei școli publice Dan Ilinca Dan Ilinca Bună ziua! Vă scriu despre un lucru care mi s-a întâmplat azi, la școală, și care m-a speriat și înfuriat în egală măsură. În lipsa oricărui ... (vezi toată discuția)