avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Refuzul predarii diplomelor de absolvire de catre ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Refuzul predarii diplomelor de absolvire de catre director

Buna ziua!
In urma cu ceva timp, mai exact pe la jumatatea clasei a XII-a impreuna cu colegii mei am intrat in practica comasata timp de 5 saptamani deoarece la sfarsitul anului am sustinut proba de bacalaureat. In timpul acesta unul din dulapurile din clasa a fost schimbat de alti elevi cu unul foarte rupt. Dupa ceva timp directoarea a vazut dulapul si a inceput scandalul. Noi am incercat sa explicam faptul ca nu e dulaul nostru (intre timp l-am gasit la clasa a X-a) dar dânsa a spus, citez "Eu nu va cred pe voi!" urmand sa ne ameninte ca nu vom primi diplomele si nici vreo semnatura pana nu platim suma de 30-35 lei. Apoi a zis "Unul pentru toti si toti pentru unul, baietii trebuie sa plateasca, fetele stiu ca nu au facut nimic"; cam deplasata logica asta...poate nu inteleg eu bine... In fine, baietilor cu burse fie de merit, fie sociale le-a fost oprita suma mentionata, restul fiind nevoiti sa platim pentru diplome. Vreau sa intreb daca este legal ce a facut doamna director deoarece parerea mea e ca diplomele sunt personale si avem dreptul la ele. In cazul in care nu este ceva legal as dori sa anunt si inspectoratul. Multumesc mult pentru timpul acordat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:01, 16 Iulie 2016
In situatia in care refuza sa va elibereze diplomele, sesizati I.S.J. si/sau Ministerul Educatiei.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoala profesionala=studii medii? mirela2000 mirela2000 Buna ziua, Este considerata efectuarea a zece clase plus scoala profesionala ca fiind studii medii? Dar absolvirea a XII clase fara diploma de bacalaureat? ... (vezi toată discuția)
Reinscrierea la liceu, urgent va rog... va multumesc :) tarkan tarkan Renuntare la diploma de bacalaureat :) Din ce am citit, am inteles ca domnul ministru Sorin Campeanu, ar fi afirmat ca se poate renunta si la diploma de ... (vezi toată discuția)
Pe ce functie se pot angaja elevii de 16-18 ani in domeniul publicitate Tatiana P. Tatiana P. Buna seara, va rog sa ma luminati in urmatoarea situatie. Ne confruntam cu o problema datorita faptului ca domeniul publicitar a fost scos anul acesta de la ... (vezi toată discuția)