avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 243 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Reinscrierea la liceu, urgent va rog... Va multumesc :)
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Reinscrierea la liceu, urgent va rog... Va multumesc :)

Renuntare la diploma de bacalaureat :)

Din ce am citit, am inteles ca domnul ministru Sorin Campeanu, ar fi afirmat ca se poate renunta si la diploma de bacalaureat.
Asa m-am bucurat, ca si imi inchipuiam ca voi avea acum ocazia sa fac liceul pe care mi l-am dorit, nu pe cel pe care mi l-au impus parintii
Ups, dar ce fac de exemplu cu certificatul de calificare emis de acel liceu?
Ups, dar ce fac cu diploma de postliceala?
Cred ca mai intai ar trebui sa imi anulez diploma de postliceala, ca sa pot renunta la cea de bacalaureat, nu? Ca doar cand am hotarat sa fac postliceala, am dat examen, mi-a trebuit diploma de bacalureat, nu gluma
Si stau acum sa ma gandesc:
1. intai renunt la diploma de postliceala;
2. urmeaza sa renunt la diploma de bacalaureat (impreuna cu certificatul de calificare).
Am inteles ca nu trebuie sa motivez de ce doresc sa le anulez, nu? Va dati seama cum ar suna acum sa scriu pe cerere: \"renunt la vechiul liceu pentru ca m-au obligat parintii sa il urmez\" sau \"doresc sa ma inscriu in alt liceu pentru a fi impreuna in clasa cu copilul meu sau cu nepotul meu\"

(Absurdistana legea edcatiei)

Acum, ma duc la liceul mult visat de mine de pe cand eram copil de generala si traiam in comunism si mai dadeam si vreo doua examene de treapta.

"Reporter: Adică faci din nou liceul?

Sorin Cîmpeanu: Exact! (...) Nu văd prea multă lume dispusă să facă, din nou, liceul şi să îl facă şi pe bani, cu taxă”."

Dar se poate! Bunicii pot renunta la bacalaureat, numai ca sa fie cu nepotii in clasa sa ii poata ajuta la teme, sau parintii sa se se poata recalifica in meseriile noi (ca tot nu se cauta acum strungari, etc,)
Cel mai recent răspuns: Radu9 , utilizator 18:03, 11 Februarie 2015
De la gradinita nu primim diplome. De la liceu, da. La gradinita nu dam examen de absolvire. La liceu, da.
Si chiar este o bresa in noul ordin. Se merge din carpeala in carpeala an de an.
Daca domnul ministru spune ca este posibil...
Discuția nu prea mai este la modă, dar e posibil ca domnul Câmpeanu să fi bătut câmpii. Nu cred că este necesar să repeți liceul pentru a susține examenul de bacalaureat în cazul în care ai renunțat la diplomă. Dacă un elev nu promovează examenul de bacalaureat la finalul clasei a XII-a nu repetă liceul, ci se prezintă în altă sesiune. Ca să repeți liceul în ansamblul lui ar trebui să ți se anuleze foaia matricolă sau diploma de absolvire. Cătâ vreme acelea există, condițiile de a fi primit la examenul de bacalaureat sunt îndeplinite.

Certificatul de calificare este valabil și în lipsa diplomei de bacalaureat potrivit art. 77, alin. (8) din Legea educației. Orice act care a avut la bază un alt act anulat și în lipsa căruia nu poate avea existență de sine stătătoare devine nul odată cu actul anulat. Așadar studiile superioare sau de altă natură urmate în baza diplomei de bacalaureat vor fi anulate pe cale de consecință.

P.S. Nu știu dacă statutul de absolvent al învățământului preuniversitar reprezintă un titlu științific, caz în care modificarea adusă Legii nu ar fi aplicabilă și diplomei de bacalaureat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare diploma de bacalaureat :) tarkan tarkan Din ce am citit, am inteles ca domnul ministru Sorin Campeanu, ar fi afirmat ca se poate renunta si la diploma de bacalaureat. Asa m-am bucurat, ca si imi ... (vezi toată discuția)
Cine elibereaza diploma de bacalaureat? mirelas mirelas Buna ziua ! Am si eu o problema la care v-asi ruga sa ma ajutati sa ii gasesc raspunsul .Fratele meu a urmat un liceu particular la sfarsitul ultimului an nu ... (vezi toată discuția)
Asistent radiolog Narcis98 Narcis98 Bună ziua! Am o problema... Am absolvit o școală postliceala de asistenți.. Am diploma dar cei de la OAMGMAMR nu vor sa îmi pună stampila de libera ... (vezi toată discuția)