avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Abuzul de putere al unui \"polițist\" în cadrul unei ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Abuzul de putere al unui "polițist" în cadrul unei școli publice

Bună ziua! Vă scriu despre un lucru care mi s-a întâmplat azi, la școală, și care m-a speriat și înfuriat în egală măsură. În lipsa oricărui cadru didactic, un domn care s-a prezentat ca fiind polițist, deși nu s-a legimat și nu purta uniformă, a intrat în clasă adus de directorul adjunct, care s-a retras după, și a început să țipe la noi pe motivul că a auzit că suntem o clasă nedisciplinată. Respectivul a ajuns la noi în liceu pentru că i s-a părut că un coleg de clasă s-a uitat "sfidător" la el, coleg căruia i-a cerut date precum adresă, nume, CNP, fără să se legitimeze, fără să fie în uniformă sau fără să prezinte orice lucru care ar atesta că el este cu adevărat polițist. A evitat să răspundă la întrebarea "de ce nu vă legitimați?", ne-a interzis categoric să facem altceva în afară de a-l asculta și făcea glume nepotrivite, ba chiar părea că s-a enervat că ne-a văzut telefoanele pe bancă.
Nu mi s-a părut deloc ok ce s-a întâmplat. Nu știu cui să mă adresez mai sus de direcția școlii pentru că toată lumea îmi spune că plângerile pe care le-aș face la inspectorat nu ar face nimic altceva decât să îi facă pe profesori să se răzbune pe mine. Ca să mă justific, aș vrea să mă adresez inspectoratului legat de faptul că nu mi se pare în regulă să lași orice individ care pretinde că deține o funcție, să aibă contact cu elevii și mai mult, să aibă o atitudine violentă față de ei. Anul trecut, nici măcar părinții noștri nu aveau voie să intre în școală. Îmi e frică să fac orice mișcare pentru că anul ăsta am bacul, iar directoarea este o fire destul de... răzbunătoare. Îmi doresc totuși să se întâmple ceva atât la nivel de școală, cât și cu domnul care și-a justificat acțiunile cu faptul că este polițist ( lucru pe care nu îl putem garanta, atâta timp cât nu s-a legitimat și purta haine de civil ) și care și-a permis să ne trateze ca și cum meseria pe care o are îi dă drept deplin asupra noastră.
Ultima modificare: Vineri, 23 Septembrie 2022
Dan Ilinca, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dan Ilinca , utilizator 22:29, 23 Septembrie 2022
Ar trebui făcute demersuri de către părinții tăi la inspectorat,Minister,etc..
Mama a avut intenția de a vorbi cu domnul director adjunct, dar știu atitudinea pe care o au vizavi de problemele astea și cum ne râd în față, nu aș fi vrut să o expun la asta. Însă, nu cred că ar merge mai departe de a vorbi cu el, adică să facă o sesizare la inspectorat. Eu una, plec din liceu în câteva luni, dar mi-aș dori ca lucrurile care se întâmplă în liceul din care provin, să se termine.
Mă gândesc că dacă sunt majoră, aș putea și eu să fac un demers de genul, dar nu știu cum să îmi protejez identitatea în așa fel încât să nu se întoarcă împotriva mea.
Ultima modificare: Vineri, 23 Septembrie 2022
Dan Ilinca, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, sunt elevă în clasa a 12-a iar anul acesta a venit ... allex.xvi allex.xvi Bună ziua, sunt elevă în clasa a 12-a iar anul acesta a venit un nou director la noi la liceu. Cum a venit, a început să facă schimbări drastice în ... (vezi toată discuția)
Nota la purtare Kiru Kiru Am si eu o intrebare legata de nota mea la purtare in clasa a XI-a de liceu si daca poate fi contestata/modificata in vreun fel. Povestea incepe la sfarsitul ... (vezi toată discuția)
Abuz din partea directiunii ContSters331765 ContSters331765 Buna, sunt elev în clasa a XII-a la un liceu din nordul țării, în care legile, regulamentele și deciziile se aplică în defavoarea elevilor, și în care ... (vezi toată discuția)