in cererea de insriere la examenul pt admitere in avocatura era prevazuta obligatia de a renunta la cazurile de incompatibilitate prevazute in legea 51/95.
eu sunt intr-un caz de incompatibilitate prevazut in statut. sunt asociat si administrator unic intr-o societate care nu a avjut si nici n-o sa aiba activitate. n-a avut niciun angajat, n-a emis o factura...etc.
exista o sanctiune si pt cazurile din statut? dar termen in care pot sa renunt? dpmdv termenul de 2 luni se refera doar la inompatibilitatile din lege.
Pai concomitent comiteti abatere disciplinara grava precum si va aflati in stare de incompatibilitate. Automat ajungeti pe tabloul avocatilor suspendati iar cat priveste abaterea....cum va e norocul....Dar nu cred ca asa trebuie sa va incepeti profesia, in incomatibilitate si cu sabia actiunii disciplinare deasupra capului....
A, si era sa uit: daca iesiti de pe tablou, ca sa reintrati (la incetarea starii de incompatibilitate si daca actiunea disciplinara nu va lasa fara profesie...) platiti iar 2400 lei ca stagiar sau 3000 ca definitiv!
Asociat unic
irina2011
Buna ziua,ma poate lamuri cineva cu privire la o problema? Conform legii de exercitare a profesiei de avocat stiu ca pot fi actionar sau asociat la o societate ... (vezi toată discuția)