avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Leasing operational
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Leasing operational

Buna seara

Tin contabilitatea unei societati de leasing operational si am cateva nelamuriri. De exemplu, se incheie un contract de leasing pe o perioada de un an, obiectul contractului este o masina. in contabilitate masina se amortizeaza liniar in 4 ani. dar deoarece contr de leasing este incheiat doar pt un an, apoi existand posibilitatea vanzarii masinii catre client, am voie sa amortizez accelerat aceasta masina? pt ca atunci cand se scoate din evidenta ca urmare a vanzarii, valoarea neamortizata ar fi f mare (daca o amortizez liniar)... cum se procedeaza in acest caz? adica exista reglementari speciale in acest sens pt leasingul operational?
Cel mai recent răspuns: Diana Ben Othmane , Avocat 22:44, 6 Noiembrie 2011
da in noul cod civil la contractul de leasing

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amortizare accelerata lacramiu lacramiu BUNAZIUA , IN CE CONDITII POT CALCULA AMORTIZARE ACCELERATA PENTRU ACHIZITIE AUTOTURISM ? AM INTELES CA TREBUIE SA INREGISTREZ O CERERE LA FINATE IN ACEST ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de constituire andreeadumitrascu24 andreeadumitrascu24 Buna ziua Conform Codului Fiscal eu inteleg ca aceste cheltuieli de constituire NU se amortizeaza: \\"Cheltuielile aferente achiziţionării de brevete, ... (vezi toată discuția)
Amortizarea accelerata Milioaralau Milioaralau Cum se aplica amortizarea accelerata? Si cand? Doar in primul an de la intrarea imobilizarilor in patrimoniu, sau se poate si in exercitiile financiare ... (vezi toată discuția)