avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ordonanta presedintiala respinsa poate fi atacata?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ordonanta presedintiala respinsa poate fi atacata?

am solicitat o ordonanta presedintiala pentru suspendare provizorie a unei executii si a fost respinsa ca nefondata si "fara cale de atac". Cerusem suspendare provizorie pana la rezolvarea unei situatii dar nu s-a tinut cont.
Am vreo cale de recurs?
Cel mai recent răspuns: horia2010 , utilizator 08:07, 7 Noiembrie 2011
nu
si cum poti rezolva o amanare a executiei?
uite ce am gasit pe portal.just.ro
[ link extern ]
la 14.ORDONANTA PRESEDINTIALA
"... Dacă sunteţi nemulţumit de soluţia pronunţată de prima instanţă, aveţi posibilitatea să declaraţi recurs:
 în termen de 5 zile de la pronunţare, dacă judecata s-a făcut cu citarea părţilor;
 în termen de 5 zile de la comunicare, dacă s-a dat fără citarea lor.
Judecarea recursului se face de urgenţă şi cu precădere, cu citarea părţilor.
Ca şi instanţa de fond, instanţa de recurs poate amâna pronunţarea cel mult 24 de ore şi va redacta motivarea deciziei în termen de cel mult 48 de ore de la pronunţare.
..."
De ce ar specifica instanta "fara cale de atac" daca legea imi da voie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informare despre ordonanþa preºedinþialã rodica_post rodica_post [u]Ce este ordonanţa preşedinţială? [/u] Ordonanţa preşedinţială,este o procedură specială în temeiul căreia, instanţa de judecată poate ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala Artigas Artigas Va salut, Ma confrunt cu o problema majora. Am vandut apartamentul in care locuiesc si din motive de sanatate(justificate cu acte)nu am reusit sa-l predau ... (vezi toată discuția)
Ordonanta cu drept de apel? gambit gambit Buna ziua, Am castigat o hotarare prin ordonanta prezidentiala pt legaturi personale cu minorul pana la solutionarea irevocabila a dosarului de fond . Fosta ... (vezi toată discuția)