avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Care este procedura de citare si daca este obligatorie ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Care este procedura de citare si daca este obligatorie prezenta intr/un recurs la CA depus de parchet?

Atunci cand parchetul foloseste calea de atac a sentintei penale data de o judecatorie si inainteaza recurs la CA,va rog sa/mi spuneti daca este obligatorie prezenta inculpatului in sala ,la termenul fixat si daca este recomandat sa depuna intampinare.Intreb pentru ca nu are efectiv nu are cum sa se prezinte si-a recunoscut fapta , regreta cele intamplate si accepta sentinta asa cum a fost formulata de judecatorie.
Cel mai recent răspuns: irina_stirbu2000 , utilizator 10:56, 7 Noiembrie 2011
Dacă sunteti intimat în cauza în care partea adversă a
declarat apel si tindeti la schimbarea hotărârii primei instante,
puteti, prin cerere proprie, să aderati la apelul principal. Această
formă a apelului este apelul incident.
Procurorul – indiferent dacă a participat sau nu la
judecată în primă instantă, poate să declare apel împotriva oricăror
hotărâri, în conditiile legii.
Trebuie să fiti citat cu cel puÑin 15 zile înainte de
termenul de judecată fixat (în cauzele urgente 5 zile), astfel încât să
aveti timpul necesar pentru pregătirea apărării. Dacă acest termen nu
a fost respectat, puteti solicita termen pentru pregătirea apărării.
Inculpatul trebuie sa fie prezent la judecarea apelului si sa i se asigure apararea prin avocat (ales sau din oficiu)
Multumesc din suflet,acum chiar ca este o problema atat timp cat intimatul nu se poate prezenta,pentru ca este detasat in alta tara.
Toate cele bune va doresc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prezentare fond dosar penal bcrd bcrd Buna ziua, Sunt inculpat intr-un dosar penal alcatuit in 2010, materialul de urmarire penala prezentat in decembrie 2013 si astazi am primit citatie pentru ... (vezi toată discuția)
Despre apel hopeless1 hopeless1 __judecatoria a dat o hotarare prin care si reclamantilor si paratilor de respingea tot ce au cerut eventual actiunea reclamantilor si cererea reconventionala ... (vezi toată discuția)
Pot folosi, in favoarea mea, apelul paratului? Lissa1 Lissa1 Intr-un dosar civil, eu sunt reclamanta. In urma hotararii, de care sunt foarte nemultumita, paratul a declarat apel. Eu nu mai am resurse financiare sa fac ... (vezi toată discuția)