avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despre apel
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despre apel

__judecatoria a dat o hotarare prin care si reclamantilor si paratilor de respingea tot ce au cerut eventual actiunea reclamantilor si cererea reconventionala a paratilor
__s-a declarat apel de catre parati si s-a stabilit termen pt. februarie
__intrebarile mele sunt:

1. daca si reclamantii din prima instanta nu sunt multumiti de decizia Judecatoriei mai pot sa faca..apel dupa ce in prealabil paratii au declarat apel?
2. daca se poate acest lucru cand se poate face si cum?
3. cand trebuie sa vina motivarea celor care au declarat apel? in ce termen maxim?
4. cum se face si la ce se refera un apel? se critica prima instanta?
5. cand poti cere sa-ti angajezi avocat care sa te reprezinte? la ce termen?
6. avocatul intimatului mai poate pe urma sa faca intampinare ca nu e de acord cu decizia primei instante?

poate reusiti va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine! =D>
Ultima modificare: Duminică, 23 Ianuarie 2011
hopeless1, utilizator
Cel mai recent răspuns: hopeless1 , utilizator 19:11, 25 Ianuarie 2011
1. Da, pot sa faca si ei apel in termen de 15 zile de la comunicarea hotararii ce urmeaza sa fie apelata.
2. Am raspuns deja;
3. Apelul se motiveaza in acelasi termen in care poate fi declarat, vezi pct. 1;
4. In nici o cale de atac nu e bine sa critici instanta ci solutia ei. Diferenta e destul de mare (cu toate ca sunt unii care nu pricep ca nu ma judec cu judecatorul ci cu partea adversa iar critica solutiei trebuie sa se faca pe doua coordonate (netemeinicie - adica raportat la situatia de fapt se impunea o alta solutie; nelegalitate- eronata aplicare a legii, sau neplicarea unui text ce trebuia aplicat.
5. Oricand insa sa nu va asteptati ca instanta sa amane cauza pentru acest motiv.
6. Nu avocatii fac ci partile, avocatii consiliaza partile. N-am prea inteles intrebarea.
va multumesc frumos!

__la pc.6 ma refeream la faptul ca in primul termen pot cere avocat si la urmatorul pot depune intampinarea. adica paratii din prima instanta au declarat apel si probabil si-au si motivat-o iar eu ca intimat la primul termen cer sa iau cunstinta de motivare si implicit sa fac si eu o intampinare cum ca nu-mi convine hotararea primei instante.
__si de ce si reclamantii din prima instanta trebuie sa faca apel in termen de 15zile de la comunicare daca paratii din prima instanta deja au facut apel? nu pot prin declararea apelului lor sa depun si eu intampinare si sa contest solutia primei instante?
__de ce nu mi s-ar acorda termen sa-mi angajez aparator cand partii adverse la un alt dosar in recurs avut tot cu mine li s-a acordat termen sa-si angajeze aparator doar ca sa amane cauza? scrie undeva in lege ca nu mi se permite acest lucru? caci se pare ca lor li s-a permis.
in intampinarea pe care vreti sa o faceti nu puteti critica sentinta.pt asta trebuia sa faceti apel. in intampinare criticati motivele de apel ale partii adverse. termenul pt angajare aparator nu este obligatoriu sa se acorde.e la latitudinea instantei daca acorda termen pt angajare aparator sau nu.
sa inteleg ca nu pot exista doua apeluri pentru acelasi proces?
si daca nici eu si nici paratii din prima instanta nu suntem de acord cu hotararea primei instante?
ei au declarat apel dar eu? caci nici eu nu sunt de acord cu hotararea primei instante.
Declarati apel si dv., simplu.
Dv. vreti sa cereti termen de angajare aparator numai ca asa au facut si ceilalti? Aiurea, asa, sa va intindeti cu anii in instanta? Succes!
Motivele lor de apel le puteti vedea la dosar anterior primului termen, asa incat acesta nu e motiv de amanare.
Apelul lor nu va preocupa si nu va ajuta pe dv., caci sunteti parti cu interese contrare. Daca vreti apel, il faceti pe al dv. propriu si personal.

Alte discuții în legătură

Cerere de amanare apel R.I. R.I. Pe data de 11.06.2020 aveam programat un APEL la o HOTARARE DE DIVORT, iar pe data de 09.06.2020 am depus o CERERE DE AMANARE deoarece nu am reusit sa-mi ... (vezi toată discuția)
O opinie , va rog - apel incident sau nu? Corina Dina Corina Dina Printr-o hotarare judecatoreasca , instanta a respins cererea de chemare in judecata a reclamantului , eu fiind parat . Desi am invocat exceptia prescriptiei ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am incheiat procesul de divort in luna decembrie 2021. ... 131960 131960 Buna ziua! Am incheiat procesul de divort in luna decembrie 2021. Eu am avut calitatea de reclamanta si am cerut doar sa mi pastrez numele. Instanta a ... (vezi toată discuția)