avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 354 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despre apel
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despre apel

__judecatoria a dat o hotarare prin care si reclamantilor si paratilor de respingea tot ce au cerut eventual actiunea reclamantilor si cererea reconventionala a paratilor
__s-a declarat apel de catre parati si s-a stabilit termen pt. februarie
__intrebarile mele sunt:

1. daca si reclamantii din prima instanta nu sunt multumiti de decizia Judecatoriei mai pot sa faca..apel dupa ce in prealabil paratii au declarat apel?
2. daca se poate acest lucru cand se poate face si cum?
3. cand trebuie sa vina motivarea celor care au declarat apel? in ce termen maxim?
4. cum se face si la ce se refera un apel? se critica prima instanta?
5. cand poti cere sa-ti angajezi avocat care sa te reprezinte? la ce termen?
6. avocatul intimatului mai poate pe urma sa faca intampinare ca nu e de acord cu decizia primei instante?

poate reusiti va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine! =D>
Ultima modificare: Duminică, 23 Ianuarie 2011
hopeless1, utilizator
Cel mai recent răspuns: hopeless1 , utilizator 19:11, 25 Ianuarie 2011
chiar daca au trecut cele 15 zile de cand mi s-a comunicat hotararea primei instante? sau nu sunt conditionata de acest lucru din moment ce ei au declarat apel si s-a fixat deja si termen?
cand pot depune si eu apelul? si ce ar trebui sa contina acesta? critica asupra hotararii de la judecatorie, nu? sau se pot face si alte cereri?

va multumesc frumos!
sa inteleg ca daca nu am facut apel in termen de 15 zile de la comunicare nu mai pot face nimic? partea adversa din prima instanta ce a fost parat, acum este apelant. ma gandeam ca din moment ce au declarat ei apel pot si eu sa fac apelul meu pana la primul termen de judecata. atunci art.293 c proc civ la ce se refera daca nu la asta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de amanare apel R.I. R.I. Pe data de 11.06.2020 aveam programat un APEL la o HOTARARE DE DIVORT, iar pe data de 09.06.2020 am depus o CERERE DE AMANARE deoarece nu am reusit sa-mi ... (vezi toată discuția)
O opinie , va rog - apel incident sau nu? Corina Dina Corina Dina Printr-o hotarare judecatoreasca , instanta a respins cererea de chemare in judecata a reclamantului , eu fiind parat . Desi am invocat exceptia prescriptiei ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am incheiat procesul de divort in luna decembrie 2021. ... 131960 131960 Buna ziua! Am incheiat procesul de divort in luna decembrie 2021. Eu am avut calitatea de reclamanta si am cerut doar sa mi pastrez numele. Instanta a ... (vezi toată discuția)