avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 151 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Vanzare cabinete medicale
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Vanzare cabinete medicale

Conform OUG 68/28.05.2008 publicata in MO 428 din 06.06.2008, vanzarea in rate a cabinetelor medicale se face cu respectarea urmatoarelor reguli:

Capitolul II - Reguli privind vanzarea spatiilor medicale
Art. 12
...
c) perceperea unei dobanzi anuale cel putin egale cu rata de referinta stabilita periodic de Comisia Europeana pentru Romania si publicata in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Primaria locala a aplicat dobanda de referinta a BNR.
De asemenea, in contractul de vanzare-cumparare incheiat pe data de 19.12.2008 a precizat pretul de vanzare + TVA.
As dori raspuns la urmatoarele intrebari:
1. Unde as putea gasi rata de referinta stabilita de Comisia Europeana pentru Romania pentru anii 2009, 2010 si 2011. Eu nu am reusit sa o gasesc in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.
2. Este corecta aplicarea de TVA? Codul fiscal din pentru anul 2008 contine urmatoarele precizari:

Art. 141. - (1) Urmatoarele operatiuni de interes general sunt scutite de taxa:
...
(2) Urmatoarele operatiuni sunt, de asemenea, scutite de taxa:
...
f) livrarea de catre orice persoana a unei constructii, a unei parti a acesteia si a terenului pe care este construita, precum si a oricarui alt teren.

Va multumesc,
Radu Simionescu

Alte discuții în legătură

Oug nr. 68/2008 privind vinzarea spatiilor cu destinatie de cabinete medicale, publicata in mo nr. 428 din 06.06.2008 serbanpaul serbanpaul \"Art. 12. - (1) Vânzarea spaţiilor medicale se poate face cu plata în rate către cumpărătorii prevăzuţi la art. 3, în următoarele condiţii: a) ... (vezi toată discuția)
Rata de referinta stabilita de comisia europeana tibir tibir buna ziua am si o problema si va rog sa ma ajutati am un contract de vanzare cumparare a unui cabinet cu destinatie medicala se mentioneaza in contractul ... (vezi toată discuția)
Rata de referinta comisia europeana tibir tibir buna ziua am si o problema si va rog sa ma ajutati am un contract de vanzare cumparare a unui cabinet cu destinatie medicala se mentioneaza in contractul ... (vezi toată discuția)