avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu paternitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu paternitate

Mai exista concediu de paternitate? Sau doar de maternitate? Care sunt prevederile legale care reglementeaza aceste tipuri de concedii?
Cel mai recent răspuns: WEO , utilizator 10:38, 8 Noiembrie 2011
Este o eroare .. cred ca se refera mai mult la stimulentul de insertie ...
NORME METODOLOGICE din 19.01.2011 de aplicare a prevederilor OUG 111/2010
privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor

ART. 1 (1) Beneficiaza de drepturile prevazute de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, denumita in continuare ordonanta de urgenta, urmatoarele persoane, denumite in continuare persoane indreptatite:
a) oricare dintre parintii firesti ai copilului/copiilor, respectiv fiecare, in cazul prevazut la art.10 din ordonanta de urgenta;
....

(2) Persoanele indreptatite prevazute la alin. (1) beneficiaza de drepturile prevazute de ordonanta de urgenta daca indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:
a) se incadreaza in prevederile art. 2 alin. (1) sau, dupa caz, in prevederile art. 2 alin. (5) si (6) din ordonanta de urgenta;
.....
1. La citirea textului de lege asa se pare dar nu mi se pare logic, cred ca ne scapa ceva.
2. Ar fi bine sa intrebati la Agentia Judeteana pentru Prestatii Sociale, cea care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC.
3. Daca doriti poate ne spuneti si noua raspunsul primit de la AJPS. Mi se pare interesant.
Va multmesc pentru raspunsuri. Am intrebat la AJPS si mi-au spus ca poate intra in CCC cu indemnizatie pana la 2 ani (nu doar pana la 1 an) si tatal copilului in cazul in care are venituri in ultimele 12 luni conform prevederior legale pe care le-ati amintit mai sus.
De asemenea am intrebat de ce este amintita si lit. a atunci cant art. 8 din OUG 111/2010 trimite la art. 2 si mi-au spus ca nu stiu si ca ei aproba dosarele si pentru tati, nu doar pentru mame.
Ultima modificare: Marți, 8 Noiembrie 2011
WEO, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatia de stat pentru copii, indemnizatia pentru ccc cameliadaj cameliadaj Buna ziua, 1.Dorim sa ne lamuriti in urmatoarea situatie: O prietena a nascut de 2 saptamani si a mers la primaria din comuna in care locuieste pentru a se ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani validunca validunca daca de la 1 martie 2012, beneficiaza si tata de concediu paternal pentru ingrijire copil pana la varsta de 2 ani,obligatoriu 1 luna., iar mama nu lucreaza, ... (vezi toată discuția)
Zile concediu puericultura ValentinaNastase ValentinaNastase Buna ziua, Daca tatal opteaza pentru stimulentul insertie fara a intra in CCC((Eu nu beneficiez de concediul de maternitate, nefiind angajata), mai poate ... (vezi toată discuția)