avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot pretinde daune morale unei publicatii care a scris ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot pretinde daune morale unei publicatii care a scris despre mine?

Pot cere daune morale unei publicatii care a scris despre mine lucruri neadevarate?Cati bani pot cere, sau exista o suma fixa care se acorda in aceste cazuri?Voi avea castig de cauza daca demonstrez ca jumatate din ce s-a scris sunt minciuni?
Cel mai recent răspuns: Anamaria Plevit , Avocat 08:40, 8 Noiembrie 2011
puteti cere cat doriti , nu exista o limita. in final judecatorul va decide suma exacta in functie de cum dovediti daunele
In ce conditii s-a scris despre dvs?v-ati dat acordul pentru un interviu?Care este sursa informatiilor ce au aparut si in care presa, scrisa?
S-a scris fara acordul meu si sursa de unde publicatia,presa scrisa, a luat informatiile este din dosarul de la procuratura .Problema este ca s-au scris multe neadevaruri si eu pot dovedii si s-au facut multe speculatii care mi-au afectat imaginea .Eu intreb acum daca pot avea castig de cauza daca cer daune morale?
Aveti 3 ani -termenul de prescrptie - sa cereti daune.Banuiesc ca nedevarurile vor fi clarificate si in dosarul parchetului.Eu as astepta sa am o solutie definitiva acolo, ca altfel risc sa pierd daunele solicitate .Si in plus, trebuie sa platiti la stat taxa de timbru , care e raportata la daunele cerute si e mai tot timpul mare si greu de platit
Ultima modificare: Luni, 7 Noiembrie 2011
LORELA UNGURIANU, Avocat
Exista situatii de acest gen castigate?

Alte discuții în legătură

Prejudiciu imagine? danubian danubian Buna ziua! As avea nevoie de un sfat... recent, un fost coleg de munca a trimis un mail catre firma la care lucrez, in care acuza cateva persoane (printre care ... (vezi toată discuția)
Daune morale!! dtztz dtztz Pot cere judecatorului sa stabileasca cuanumul daunelor morale? Sunt proprietarul unui taxi iar pe perioada cat masina a stat in service pt reparatii (4 ... (vezi toată discuția)
Daune morale - taxa timbru horia2010 horia2010 se plateste taxa de timbru sau jdiciar pentru suma pe care o ceri ca daune morale? (vezi toată discuția)