avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediul si indemnizatia pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediul si indemnizatia pentru cresterea copilului

buna ziua

va rog sa m ajutati si pe mine cu cateva nelamuriri , de curand am aflat ca o sa fiu tatic din nou si sunt tare fericit numai ca legile din romania ma cam intristeaza si in acelasi timp ne descurajeaza in a mai avea mostenitori ,dar hai sa trec la subiect.Sotia mea lucreaza din luna septembrie in cadrul unei companii cu contract de munca inainte de a lucra la aceasta companie a mai lucrat timp de 6-8 luni la o alta companie care a obligat-o sa isi de demisia din varii motive , la aceasta companie a lucrat pana in luna iunie anul curent , la compania noua sa angajat in septembrie , intrebarea mea este daca o sa beneficieze de indemnizatia de stat pt copil ?din cate am citit pe anumite site-uri se pare ca trebuie sa ai 12 luni lucrate , se poate plati undeva darile catre stat ca cele 3 luni de intrerupere sa se treaca la contractul de munca? , va multumesc , sper ca am fost destul de explicit.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:25, 21 Decembrie 2011
1. Dvs. va referiti la indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC) pana la 1 an (2 ani).
2. Conform OUG 111/2010 aceasta se acorda numai daca solicitantul a beneficiat, in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului, de venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau de perioade asimilate acestora (concediu medical concediu de maternitate, somaj indemnizat etc.).
3. Plata contributiilor nu va ajuta la a beneficia de indemnizatie pentru CCC.
4. Spuneti ce statut avea in cele cateva luni de "pauza". A stat acasa?
da a stat acasa far a beneficia de somaj sau alte venituri , pur si simplu nu a gasit unde sa lucreze
Asadar nu indeplineste conditiile prevazute de lege pentru a beneficia de CCC. Imi pare rau ca va dau asemenea veste!
va multumesc pt raspuns , asta este realitatea si tara in care traim.
inca o intrebare , o sa beneficieze de concediu sau de ceva ajutor de la stat?daca nu ar fi avut 3 luni de intrerupere in martie inplinea cele 12 luni.

Alte discuții în legătură

Se poate intra in somaj dupa concediu postnatal? crisana crisana Buna ziua ,am o intrebare.Imi spuneti va rog daca sunt angajata din octombrie 2014 iar in iulie 2015 urmeaza sa nasc,dupa concediu post natal(cele 42 de zile ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil, indemnizatie cristeaion cristeaion Fata mea are 25 de ani , este eleva la scoala postliceala , este gravida luna a 7 a . Dupa nastere poate primi indemnizatie pentru ingrijireacopilului pana la ... (vezi toată discuția)
Concediul si indemnizatia pentru cresterea copilului alin1989 alin1989 eu sunt angajat de 3 luni la o firma si recent sotia mia nascut si am bagat prenatal prin facultate,intrebarea mea ar fi daca mai pot sta angajat sau nu sau ... (vezi toată discuția)