avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... A.G.A. SA
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

A.G.A. SA

Buna ziua, sunt actionar minoritar in cadrul unei SA.Asociatul majoritar nu si-a indeplinit o obligatie asumata, si eu ca mic actionar l-am dat in judecata ca sa si-o indeplineasca insa STUPOARE in cadrul AGA care va avea loc peste vreo 2 saptamani actionarul majoritar a introdus un nou subiect pe ordinea de zi exact obligatia pe care trebuie sa o indeplneasca de mult (de aproximativ 2 ani si ceva)
1 are voie asociatul majoritar sa introduca cate subiecte noi vrea pe ordinea de zi pana la data la care are loc AGA?
2 Din cate am inteles el si-a pregatit terenul pentru ca in cadruL AGA sa se respinga executarea acestei obligatii (deci ca ulterior sa mearga in instanta si sa spuna ca cauza mea a ramas fara obiect) insa contractul din care deriva aceasta obligatie il obliga sa o execute nu sa voteze AGA executarea sau neexecutarea ei.
Intr-o astfel de situatie instanta va considera ca a mea cauza a ramas fara obiect?
Mi-ar fi tare de folos parerea dvs.
Va multumesc frumos si astept raspunsurile dvs.
Cel mai recent răspuns: Dascalu Camelia Raluca , utilizator 18:24, 7 Noiembrie 2011
daca exista contract atunci AGA nu poate face nimic in acest sens. Contractul nu se poate modifica printr-o decizie AGA ci exclusiv cu acordul partilor. Deci nu conteaza ce voteaza AGA, dvs mergeti mai departe cu litigiul - intemeiati actiunea pe raspunderea contractuala.
VA MULTUMESC FRUMOS
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aga atacata in instanta Dascalu Camelia Raluca Dascalu Camelia Raluca Buna ziua,Sunt actionar minoritar la o SA.De curand a avut loc o AGA in care s-au discutat si stabilit diverse aspecte, inclusiv neacordarea de dividende ... (vezi toată discuția)
Parte vatamata persoana juridica rrocambole rrocambole Administratorul unei societati comerciale X, cu aprobarea actionarului majoritar, a comis mai multe infractiuni prin care societatea comerciala a fost ... (vezi toată discuția)
Anulare proces verbal aga la un srl condorvb condorvb In cadrul AGA procesul verbal întocmit nu a fost semnat de acționarul majoritar . Acționarul majoritar a cerut întocmirea altui proces verbal cu ... (vezi toată discuția)